Mucuska Creative Commons License 2000.01.27 0 0 198
Sziasztok!

Viszonylag új vagyok itt az indexen, de ezt a topicot szerintem is kár lenne süllyedni hagyni...
Sajna én is azon szerencsétlenek közé tartozom, akik küzdenek a súlyukkal...
Életem 25 éve alatt eddig 2x sikerült drasztikusabban lefogynom, mindkét alkalommal kb 12-15 kilót. De mindkét alkalommal az átlagosnál intenzivebb mozgásnak köszönhettem a fogyást (első alkalommal egy komoly térdszalagműtétet követő drasztikus gyógytorna (meg az akkor alkalmazott Testkontroll -nálam is bevált-) játszott közre-persze benne lehetett a közelgő érettségim is, a másodikban pedig napi 1 óra gyaloglás és mellette kevés étel, amit ettem az is zömében gyümölcs volt).
Azt gondolom, nem kell senkinek mondanom, hogy mindkét alkalommal visszahíztam. Az első fogyás után 5 évvel, a második után 2 éven belül visszaszedtem mindent. Voltam dokinál ,de ő azt mondta, hogy nem vagyok kövér, csak enyhén molett. Ezzel le is zárta a témát. Aztán voltam természetgyógyásznál is, aki közölte, hogy alapjában a hormonjaimmal van a baj, mert lassú az anyagcserém. Ő is adott nekem egy listát, mit mivel lehet enni. Ez kísértetiesen hasonlított a Testkontroll alapelveire.
Ez van.
Azóta is küszködöm, és még hozzájön az is, hogy a nőgyógyászok sem nézik jó szemmel azt, ha 1 fiatal nő picit hájasabb a normálisnál, mert állítólag akkor nehezebb teherbe esni is, mert hogy az alhason lerakódó zsírszövet csökkenti a petefészkek aktivitását, vagy mifene.
Abba meg már bele sem merek gondolni, mi lesz, ha 1x gyereket fogok szülni.....

Remélem, Wágner Ur azóta sikeresen lefogyott.
Ha Dr. spock is olvassa még a topicot, akkor szerintem nemcsak én lennék kiváncsi az általa összeállított étel ill. kalórialistára....

Mucuska