pizo Creative Commons License 2022.03.30 0 0 118749

"Elvileg csak azt kellene vizsgálniuk, hogy eredeti-e, vagy ami cserélve van az korhű-e, avagy eredeti cseredarab. Sluszz-passz. Nehogy már csak az kapja meg az OT-t (bár sajna ez a módi), ami olyan mintha most jött volna le a gyártósorl. Az nem veterán autó, csak annak látszó vacak, új, utángyártott, stb alkatrészekből újonnan összerakva. Az alkatrészek, elemek zöme max pár éves. Ez mitől veterán?"

 

Itt az új szabályzat, ezt olvasd el: http://mavamsz.hu/uploads/files/jovahagyott-muzealis-minosito-szabalyzat-20220214.pdf

 

Jogszabály, tehát betartandó. Nem mi találjuk ki ránézésre, hogy mi megy át, és mi nem. Olvasd el, és értelmezzed. Ha nem tetszik a minősítési rendszer, nem tudsz, vagy nem akarsz költeni a járműre, akkor nem fog átmenni a minősítésen, és kész. Személy szerint nekem is jobban tetszenek a nagyon eredeti és patinás autók mint a túlrestauráltak, csak nagyon nehéz meghúzni a határt a használatban kissé patinás, meg a lehasznált között, mert mindenkinek mást jelent.    

 

És mielőtt azt mondod, hogy büdös bunkó vagyok, igazad van, de kb. két éves procedúra eredményeképpen született meg ez az új Szabályzat, ahol sok ellentétes érdek feszült egymásnak, és konkrétan tudom, hogy majdnem beszántották (az aktuális kormányzat) az egész minősítési rendszert. 

 

2006 óta megy itt ezen változó intenzitással a vita, én kicsit belefáradtam. 

 

Üdv. Zoli

 

  

Előzmény: Kókány Mester (118745)