pizo Creative Commons License 2022.04.02 0 0 118784

Nem kizáró ok az új fényezés. Csak te írtad a 118743-ban: 

 

"OT vizsgán van esély átnyomni egy 47 éves latonai LR Series 3-t. Ütött-kopott, itt-ott horpadt. Nem szeretném csilivilire restaurálni, mert akkor elveszti mindazt, ami a korát és a történetét mutatja. ... Bezzeg nyugaton "Barn find" állapotban is veterán minősítenek, ha egyszer eredeti, nem kell csilivilinek lenni."

 

118745: "Műszakilag kifogástalan a gép, teljesen eredeti, de mivel katonai jármű volt, és használták is ezért horpadt."

 

118750: "Adott egy jármű, ami a mai modern műszaki vizsgát is csont nélkül teljesíti, teljesen eredeti, nem mókolt. A veterán minősítésre nem méltó, mert kicsit ütött kopott, látszik rajta a használat."

 

118772: "Teljesen eredeti, de látszik rajta a kora, és ezt nem akarom eltüntetni, mert nekem így az igazi :-D"

 

118776: "Per pillanat még az eredeti állapot visszaállítása folyik. Festés eredeti színre (sajna átfestették), kisebb javítások stb. amint kész majd teszek fel képeket."

 

Magadnak mondasz ellent. Ha már egyszer átfényezték - főleg nem  a gyárban kapott EREDETI színére, hanem egy eltérőre - akkor már közel sem eredeti.

 

Ha visszafényezed, akkor lesz egy felújított, restaurált, feljavított, kijavított - amelyik meghatározás szimpatikus - autód, ami átmehet a minősítésen.

 

Amúgy pedig teljesen eredeti autó gyak. nincsen. Mert még a 300 km-t futott 45 éves autón is kellett közben motorolajat és szűrőt cserélni, vagy gumialkatrészket, fék- és hűtőfolyadékot, esetleg gyertyát és légszűrőt.      

 

Ha pedig ezt nem tették meg, hogy megóvják a teljes eredetiségét - ilyen is van - akkor arra nem kérnek rendszámot, mert az már alkalmatlan a közúti közlekedésre.

 

"Ez teljesen eredeti, de a norvég hadsereg nem adta ki civil használatra csak, ha átfestik. Sajna ezért kell visszaalakítani, mert természetesen az OT vizsgán az első sírás azon lenne, hogy, de, hát ennek nem ez volt a szine. Amúgy is kiváncsi lennék az arcokra, amikor meglátják a katonai átalakításokat (ami természetesen eredeti). Még az itthoni LR guruk is vakarták a fejüket az FFR rendszerén. Nincs is nagyon olyan ember itthon (legalább is sajna nem ismerem), aki csuklóból vágná. Most gyűjtöm az adatokat, de természetesen a katonai mivolta miatt nem teregetik ki a nyilvánosság elé. Az alkatrész beszerzés hatványozottan nehezebb emiatt."

 

1 perc kereséssel megtaláltam azokat az embereket, akik tudnak neked ebben segíteni: 

 

https://hmvf.co.uk/topic/12156-from-norway/

 

https://www.lrforum.com/forum/index.php?/topic/91345-1975-lr-109-sereis-3-ex-norway-military/

 

Zoli

Előzmény: Kókány Mester (118783)