kandban1 Creative Commons License 2022.04.03 0 0 116822

Szia,

amikor kínlódik, meddig van a tank? Ha csak kb 1/3 szint vagy az alatt jön elő ez a hiba, akkor gyanús lehet pl az üzemanyagtartályban levő szivattyú (elkopik a kommutátora). Ha az a baj, akkor fél tank felett tartva az üzemanyagot nem jön elő a megállás...ideiglenes megoldásként....

 

Másik: esős időben sűrűbben előjön? Akkor érdemes megnézni, nem áll-e a víz a pollenszűrő előtt (motortérben az ablak előtt levő műanyag takaró alatt).

El tud dugulni a lefolyó gumicső... ki kell tisztítani időnként.

 

Ami kicseréltetek szivattyú, az új? Amikor a gyújtást ráadjátok (még indítózás előtt), akkor gyorsan kiszállva ellenőrizhető..zúg és rezeg kb fél percig, aztán leáll, ez a normális.

Amikor nem akar indulni, akkor célszerű egyúttal ellenőrizni ezt is.

Úgy indítózni, hogy: gyújtás ráadás - gyors szivattyú ellenőrzés  - indítózás... gyorsan, mert 20-30 másodperc után megáll :)

 

Gyújtás ráadáskor, ha nagy a csend, hallanod kellene az üzemanyagtartályban levő szivattyú halk zúgását is...onnan a tankból...

 

Hátha valamelyik segítség lehet...vannak itt tőlem jobban hozzáértők/tapasztaltabbak, akik biztos adnak más és finomabb tippeket (jeladók, relék, ilyesmik... nekem a felsoroltak jöttek elő a 17 év alatt...)

 

Mindenesetre a menet közbeni megállás esetén a tankban való üzemanyagszivattyú az elsőként ellenőrizendő (főleg, ha tele tanknál sosem jön elő).

Ha esőnél jön elő, akkor meg a lefolyó a tippem az ablak előtt...olyan mint egy kád... ha eldugul a lefolyó,  megáll benne a víz, és akkor fékezésnél/gyorsításnál/döccenőknél/lejtőn/emelkedőn/kanyarban (stb..:)) lötyög.... és valamelyik ágyúgolyó pont oda tervezte be a motorvezérlő elektronikát...az meg mérsékelten bírja a vizet. 

 

Ja, meg egyszer megszívtam a légszűrővel... a hátsó oldalán van egy gumibaba, az pozícionálja... eaz valahogy levált, és beszívta... hol elzárta a levegő útját, hol nem...   általában ment az autó normálisan, de néha nagy fordulaton megtorpant.... aztán megint ment...... na azt kerestem egy hónapig, hogy mi van vele...aztán fogtam a fejem :) Ezt mástól még nem hallottam... amatőr dolog volt...

 

Előzmény: Bodor Debóra (116821)