Octi19 Creative Commons License 2022.04.22 0 0 1124

Ez erősen függ az euró árfolyamától, de nekem eddig pozitív tapasztalataim vannak a Banggood-dal, de ott most csak az A119-es egy 1440p-s változata érhető el, ami csak szóló kamera: https://www.banggood.com/hu/VIOFO-A119-G-V2-Version-1440P-160-Degree-Wide-Angle-Car-DVR-With-Gps-Black-p-1068196.html?rmmds=search-bottom-lookingfor&cur_warehouse=HK&ID=224

de ezt nem ajánlom!

- csak 30fps-t tud WQHD felbontásban,

- nincs hozzá GPS egység,

- nem támogatja a WiFi-t,

- és mindezek tekintetében még drága is a ~47 ezer ft-os árával,

- Kínából jön ami okozhat bonyodalmakat. (az én kameráim onnan valók, de még a szigorítások előtt vettem őket évekkel ezelőtt)

 

Szintén pozitív tapasztalataim vannak a Viofo.nl honlappal, ott elérhető szinte az egész kollekció, tartozékokkal és beépítési anyagokkal együtt.

Az A129 Plus Duo most €167,5 ami mai közép árfolyamon (371,04ft/€) ~62200.-Ft (a parkoló funkciókhoz szükséges vezetékköteggel!) Ehhez ha innen rendeled meg a biztosíték csapolókat (€4,95) és a memória kártyát is (SanDisk High Endurance 128GB: €29,95) az ~75-76 ezer Ft.

Ez teljes szett így, minden benne van ami a beépítéshez és a működéshez kell! (ezen felül persze lehet venni még extrákat: CPL szűrőket a kamerára, különálló nagy méretű SOS gomb amivel azonnal zárolható a felvétel, stb...

Az áron felül már csak a szállítás van, most nem tudom, hogy mennyi, de amikor én vásároltam tőlük egy vezeték köteget, akkor a szállítás 15 euróba került és pár nap alatt itt volt a cucc!

 

Vannak magyar beszerzési források is, pl.: https://www.detektorbolt.hu/viofo-a129-plus-duo-quad-hd-2k-fedelzeti-kamera?keyword=viofo itt a Plus Duo szett kábelekkel: 86800Ft, amihez még kell kártya, és biztosíték csapoló ez így kb még 13 ezerbe kerül, szóval egy százas nagyságrendileg. Itt gyorsabb a szállítás és talán a garis ügyintézés is egyszerűbb lehet*

 

Én személy szerint most a hollandoktól venném, nekem megér ennyit a körülményesebb esetleges garis ügyintézés. (két kamerát évek óta hibátlanul használva nem is számítanék ilyesmire, de az ördög ugyebár elég rossz alvó hírében áll)

Én a beszerelést is saját magam intéztem mindkét autómba, ha kicsit is értesz a műszaki dolgokhoz akkor nem nagy kihívás és ~3 óra alatt megvan mindenestől a dolog a kétkamerás szettnél is.

 

*: azért erre nem nagyon vennék mérget, mert a sima itthoni ügyintézésnek előfeltétele szokott lenni, hogy velük szerelteted be és ez még megint legalább ~30-40 ezerbe fájhat.

Előzmény: French Force (1123)