Őszinte Ököl Creative Commons License 2022.04.22 0 1 27872

Igaz amit mondasz, így gondolom én is. Ha azt vesszük egy harckocsit, legyen akármilyen jó passzív-reaktív-aktív...stb. páncélzata, akármilyen lövege. Akkor is ki van téve gyalogsági vállról indítható páncéltörő rakétáknak, helikoptereknek, csatarepülőgépeknek, drónoknak, tüzérségnek....stb. Bárhogy ki lehet lőni. Szerintem a jövő "tankjai", azok robottankok lesznek, azaz lánctalpas drónok, mint pl.: Uran-9. 

 

https://www.portfolio.hu/global/20211021/lerantottak-a-leplet-a-fegyverrol-ami-a-katonak-legrosszabb-remalmat-valtja-valora-506014#

 Szárazföldi lánctalpas robotjármű ami drónrajt indít. Véleményem szerint ugyanezt meg lehet alkotni haditengerészeti verzióban is, hiszen vízalatti drónok (vagy robottengeralattjárók) már vannak. A robotika még nagyobb elterjedése és alkalmazása a közeljövő a haditechnikában. 

 

Bár szerintem a repülő drónok lesznek jobban elterjedve, éppen ezért szerintem egyre komolyabb szerepük lesz majd, csapatlégvédelem terén a SPAAG-oknak. Sőt, ezek is a spaag-ok is lehetnek tulajdonképpen drónok is (pl.: Uran-9 légvédelmi verzióban). :) 

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (27871)