mata Creative Commons License 2000.02.03 0 0 201
Főúr fizetek!
Miután átrágtam magam újra a teljes topicon és az életmód váltásom lassan egy hete tart, itt az ideje, hogy az ígéretemet teljesítsem Robzon felé.
Eddig még csak közbe-közbe szóltam, de most indul a kisregény :-))
Először is némi előzmény: világéletemben elégedetlen voltam a testemmel és a testsúlyommal. Kisgyerekként nem ettem eleget, zongorázni lehetett a bordáimon, aztán ált.suli végére magamhoz tértem, meg jó néhány plusz kilóhoz, ez igy is ment 18 éves koromig (183 cm, 85 kg, jókora úszógumi), amikor is 3 hónap alatt 20 kg-t fogytam. Mindez annak volt köszönhető, hogy leszoktam a húsról, meg részben az evésről is. De aztán az egyetem alatt szépen visszamászott a már elfeledett.... (ugye a rendszertelen élet, alkoholizálás, stb. A húsmentesség maradt, mindenféle praktikák-testkontroll, esti torna, koplalás, gyümölcsnap kipróbálva-nem sok eredménnyel :-() ). Kb 3 hete láttam meg ezt a topicot és rögtön éreztem, hogy ez kell nekem. Először elkezdtem összeírni, hogy miket is ettem, de ezt abbahagytam 3 nap után, mert nálam úgy működnek a dolgok, hogy belevágok lesz, ami lesz. Nem kell átmenet, meg blöff, önámítás stb. Tehát vacsora elmarad illetve gyümölcs, reggeli belép az életembe (8 éve nem reggeliztem :-)), ebéd maradt.(persze adagok visszafogva-fele,harmada). Plusz heti 3 nap hasizom meg egyéb izomgyakorlatok, minden reggel 30 perc kocogás, kerékpár.
Eredmények: egyre több energiám van, nem érdekel, hogy 4 órakor kell kelni (6-ra járok dolgozni) és csak este 10-kor kerülök ágyba, de csodák csodája nem vagyok álmos, mint eddig szinte minden nap. Szobabicikli beszerzése közeljövőben aktuális.
Na elsőre ennyit, kicsit talán kapkodtam, meg szétszórt voltam, de remélem, hogy más is kap egy is biztatást soraimból, ahogy én is innen kaptam a legtöbbet.
Köszönöm és folytatom (az életmódváltást mindenképp, a közreadást nem feltétlenül).
Néhány kérdés Robzonhoz:
A reggeli zsírégető tornához van esetleg valami jó kis gyakorlatsorod, nem igazán szeretek kocogni, a szobabicaj csak később lesz meg :-((. De amint nem fog annyira csúszni az út, indul az intenzívebb kerékpáros edzés (most heti egy-kettő van), gondolom az mindegy, hogy az ember a szobában teker vagy mellékutakon esetleg az erdőben (vidéken élek :-))), vagy rosszul gondolom?
Köszönöm a türelmet és mindenkinek kitartást kívánok (beleértve magamat is).
Mata