Macimedve Creative Commons License 2000.02.03 0 0 166
Van egy tippem a távirányítóra....

Fogsz egy középhullámon is működő rádiót bekapcsolod, mellé teszed a távirányítót és nyomkodod a gombjait. A rádió állomáskeresőjét tekergetve valahol hallani kell az impulzusokat...
Ha nem hallod, nem jó a távirányító. (Vagy nem működik a tipp... :-))))))
Viszont ha az infra LED halott, attól még a rádió recseghet, de a TV nem érez semmit.

Kapcsoló a mosógéphez

Lehet olyan sorolható konnektort kapni, ahol az egyik lyukba nagyáramú kétáramkörös (világítós) kapcsolót lehet rakni. Úgy néz ki, mint a kapcsolós hosszabbítók, csak falon belüli. Obiban, Baumaxban biztosan van. (Láttam)

Kötés konnektorból konnektorba

Lehet hogy nem szabványos, de teljesen szokásos. Egyébként a konnektorok is úgy vannak kialakítva, hogy minden csavar alatt két drótnak van hely. Nagyáramú konnektornál (mosógép, vasaló, stb) azért nem csinálnám. Egy szobában a falakon körben elhelyezett "jó, ha van" konnektoroknál azért elmegy.
Mellesleg a héten költöztünk egy vadi új szupermodern irodaházba. A konnektorok a parapeten vannak. Na találjátok ki hogyan.... A szobába bejön a három kanóc az elosztóról, szobán belül pedig egyszerűen párhuzamosan vannak kötve a dugaljak (Láttam mért kértünk két plusz konnektort. 1 perc alatt hoztak a parapetbe egy előre kilyukasztott modult a régi helyére és bekötötték az aljakat párhuzamosan. A többi is így volt). Pedig terv is volt, engedélyezés, műszaki átvétel stb.

Dreamer

Ha feszültség ilyen magas, lehet reklamálni a szolgáltatónál. Hogy elérni mit lehet a dologgal, az más kérdés.
Az előfizetői szerződésben benne van a tűrés. Ezt nem léphetik túl.