Robzon Creative Commons License 2000.02.04 0 0 206
Mata!
„Nem kell átmenet, meg blöff, önámítás stb.”
Figyu, itt az átvezetés, nem időhúzásnak van beiktatva, szerves része a módszernek, pont azért kell, hogy megóvd a szervezetedet a fogyókúrák okozta „sokk”-tól.
„hogy 4 órakor kell kelni (6-ra járok dolgozni) és csak este 10-kor kerülök ágyba,”
Tudod ez baj, az elégséges pihenés is része a módszernek, anélkül előbb utóbb baj lesz. (Húhú húhú, Robzon gyakorolja vészbagolyi szerepét.) Persze nem biztos, hogy neked nem elég 6 órai alvás. 22-től 04-ig hat óra szunya mindenesetre pihentetőbb, mint 02-től 12-ig tíz.
„gondolom az mindegy, hogy az ember a szobában teker vagy mellékutakon esetleg az erdőben”
A reggeli aerobedzés a szabadban utolérhetetlen: a friss oxigén szinte átmossa belülről a testedet, fantasztikusan feldob. De a pulzuskontroll erdei bringázásnál nehezen megvalósítható, meg tengelyig érő sárban, hóviharban, zuhogó esőben azért elég ciki.
Hajrá Mata! :)

Mitrohogsz!
Belepasszolsz a képbe, köszi. :)

Mutterfly!
Neked az összes létfunkciód ilyen mély érzelmi vihart kavar, vagy csak a kajci kapott ilyen kiemelt szerepet? Mert akkor bele se merek gondolni, mit élhetsz át egy szorulásnál…
Tegyük fel, hogy maximálisan „hátrányos helyzetű” vagy: a felszívódásod 100%-os, és a raktározási hajlamod is 100%. (Ilyen – persze – nincsen, de mondjuk téged ennyire ver a sors.) De akármennyire is hízásra hajlamosítóak az adottságaid, az anyag és energia megmaradás törvényei akkor is érvényesek rád, ezt gondolom nem vitatod. 2 kiló zsír lerakódásához (az előbb leírt maximálisan rossz körülmények között) minimum 18600 kcal-t kell elfogyasztanod a szükségleteiden felül. Azaz nagyjából ha egy hétig a saját szükségleteiden felül megeszed egy uránbányász fejadagját is pluszban, akkor hízhatsz kettő kilót. Mondom, maximálisan rossz adottságokkal számolva. 160 centi vagy, a száraz testtömegedet becsüljük 40kg-nak (valószínűleg inkább kevesebb lenne). Ha egész nap mozdulatlanul fekszel, és csak eszel akkor az energia igényed kb. 960 kcal, az edzésekkel együtt számoljunk napi 2000kcal-os energiaigénnyel, ha így nézzük akkor közel tíz napig kell kétszeresét megenned a szükségesnek ahhoz, hogy két kilót hízhassál. Erre mondhatsz akármit, ezek tények, utána számolhatsz, csodák nincsenek. Ráadásul teljesen biztos, hogy nem 100%-szívódik fel a kajából, és az is biztos, hogy az energiatöbbletednek nem fog 100%-a zsírként lerakódni. Valószínűleg sokkal kevésbé tudod kontrollálni azt, hogy mit, mennyit és mikor eszel, mint képzeled. És ez sokkal veszélyesebb – hidd el – mint dagadt emberekben bűntudatot kelteni.