Tzl Creative Commons License 2022.06.06 0 0 7622

Barbon1

A klímája most is kapcsolgat, mert az elpárologtatóban lévő hőfokkapcsoló kapcsolgatja folyamatosan ki-be. Szóval nagy különbség nem lenne felhasználó oldalról. :) Vagy ez milyen frekvenciájú kapcsolgatás lenne?

Csak az a kérdés, hogy mennyire káros a rendszernek, ha a normál üzemi nyomás többszörösén kapcsolgat. Gondolom nem mindegy a rendszernek, hogy 10 Baron megy, vagy 20-on. (asszem 21,5-ön tílt a nyomáskapcsoló)

 

Raider

Volt gyári klíma. Nagyrészt ez is az.

Ott is úgy volt megcsinálva, hogy a kétfokozatú hűtőventilátor alacsony fokozatát indította a klíma, azért is kötöttem be én is elsőre úgy.

Egyébként elektromos ventit, csak a klímás verziók kaptak, ami nem az, mint pl az enyém, az viszkós ventivel volt szerelve. Ezért aztán leszereltük a viszkót, és ment a hűtőre a gyári elektromos.

A klímahűtője teljesen négyzet alakú, így ez a nagy venti pont be is takarja. Nem férne el mégegy kicsi sehol.

 

Vagy ami most eszembe jutott, hogy ez még olyan régimódi ventilátor, hogy a ventilátor keretére van felszerelve az ellenállás.

Lehet meg kellene próbálni ezt az ellenállást kicserélni kisebbre, hogy az alacsony fokozat egy kicsit erősebb legyen, és akkor lehet elég lenne az alacsonyabb fokozat is.