R40 Creative Commons License 2022.06.20 0 0 116875

Teljesen jogos kérdés, és igaz is: a 95-ös benzin ma egész mást jelent mint amikor ezek a kézikönyvek íródtak, ezért sajnos semmit nem jelent, hogy a kézikönyv szerint jó bele, mert ez már nem az a 95-ös.

 

Ettől függetlenül a válasz az, hogy nagy valószínűséggel tankolhatsz bele E10-est, de ez hivatalosan sehol nem lesz leírva.

 

Pár éve, amikor az E10-et általánosan bevezették a legtöbb gyártó kiadott egy listát, hogy melyik motorjaik felelnek meg a normának. Mivel a Rover ekkor már nem létezett, ezért értelemszerűen a Roverekről nincs ilyen hivatalos adat, ezért teljesen biztosat nem lehet kijelenteni, az viszont tudható, hogy a Land Rover azt közölte, hogy az összes 1996 után gyártott benzinmotorjuk megfelel az E10 normának, márpedig a Rover és a Land Rover akkor még egy cég volt (Rover Group), ezért elég valószínű, hogy a teljes cégcsoportra vonatkozik az 1996-os dátum, nem csak a Land Roverekre. Ez már csak azért is lehet így, mert a Land Roverekben is a Rover benzinmotorjait használták, pl. a K series motor ami a te autódban is van, megtalálható volt a Land Rover Freelanderben is, csak 1.8 változatban.

 

https://alapjarat.hu/aktualis/magyar-autoklub-adott-ki-figyelmeztetest-az-e10-es-benzinre-vonatkozoan

 

 

Előzmény: Csilla Fazekas (116874)