zsiragy Creative Commons License 2000.02.24 0 0 266
Valóban 7000, a fene tudja miért írtam 1500-at, de én is 7000-ret akartam. Ha jól emlékszem, valami amerikai cikkben olvastam, hogy egy font zsír (vagyis fél kiló) 50 mérföldes futásra elegendő energiát ad az embernek.

Egyébként miért fogyasztana futás több energiát mint a séta? Nem vagyok fizikus, de mintha a munka attól függene, hogy mekkora tömeget mozgatok meg milyen távon. Ha mondjuk 100 kiló vagyok és 6 kilométert teszek meg, akkor a munka ugyanannyi lesz akkor is ha futva teszem meg, meg akkor is ha sétálva (a futás nyilván gyorsabban megy, de a munka akkor is ugyanannyi). Különbség lesz persze abban, hogy a szervezet hogyan és milyen energiát mobilizál, de erről már írtam.

Életmódot változtattam én keményen. Számot vetettem azzal, hogy a jövőben SOHA nem fogok érdemleges mennyiségben fogyasztani:
- cukrot
- süteményt
- csokoládét, etc. Ja, és tavaly karácsony óta (akkor kezdtem diétázni, szaloncukor és bejglihegyek közepette) nem is ettem ilyesmiket, de még kenyeret vagy kiflit sem.

Szerintem egyébként ha az ember mondjuk a megszokott 3000 kalória helyett napi 1800-at fogyaszt, az éhezés nélkül nem megy. Az is éhezés, ha kevesebbet eszel mint amit megszoktál.

De számoljunk. Én fogytam 2 hónap alatt úgy 10 kilót. Legyen ebből 6 kiló zsír. Ez tehát 42 ezer kalória. 60 napra elosztva napi 700 kalória deficit - ehhez bizony éhezni is kell. Egyébként a böjtölésnek sok híve van, akik szerint az ésszerűen végzett, kezdetben csak egy napos, később akár 14 napos böjtölés nagyon jó hatással van a szervezetre. Én még nem próbáltam ki, de talán valamikor ki fogom.

Egyébként 35 éves vagyok, két gyerekem van és időm nagyon kevés.

Előzmény: Robin (265)