zsiragy Creative Commons License 2000.02.25 0 0 271
>utánna kellene nézned néhány dolognak még és nem >elhinni amit egy helyen látsz.

Ezt én is tanácsolnám Neked. Egyébként én mindennek amit mondtam utána is olvastam, mégpedig megbízható(nak tűnő) helyeken, továbbá belgyógyászt is megkérdeztem. Ezt csak azért írom, mert az ilyen lesajnáló megjegyzéseket, hogy "olvassál, kérdezzél" csak attól fogadom el, aki bebizonyította, hogy lényegesen többet tud mint én.

Továbbra is adós vagy a magyarázattal, hogy ugyanakkora távú futás miért fogyasztana több energiát mint a gyaloglás? Fizikai értelemben tehát PONTOSAN ugyanannyi munkát végeztél!
Akkor miért? Fejtsd már ki mert nagyon érdekelne (de persze nem én találtam ki). Mert ha a futás többet fogyasztana, akkor azt jelentené, hogy a szervezet ugyanazt a munkánt nagyobb befektetés árán végzi el, tehát a futás kevésbé hatékony mint a járás. Szóval mi lenne az ok? (Az, hogy a sport különböző ágai más szorzóval számolnak, azért van, mert más a megterhelés. Itt azonban ugyanannyi).

A böjtölésnek legutóbb egy orvosi szakkönyvben néztem utána (Természetgyógyászat I-II, Springer kiadó). Megfelelő felügyelet és fokozatosság betartása mellett nagyon ajánlják kövérség és kettes típusú cukorbetegség esetén is. Ismétlem, orvosi szakkönyvről van szó, de azt nyilván tudod, hogy a Springer kiadó ilyeneket ad ki.
(Én nem vagyok orvos, de a családban van (ráadásul belgyógyász), úgyhogy rengeteg amúgy méregdrága szakkönyvhöz van hozzáférésem). Egyébként a "hivatalos, orvosi" álláspontok is néhány évenként elég drasztikusan meg szoktak változni.

> A 10 kg 2 hónap alatt nagyon sok,

Volt miből, sajnos.

>ebből nem 6 kg volt a zsir, hanem legfeljebb 3, >meg 3 kg víz ami mindig van tartalékban, és a >többit izomból adtad le nagy valószínűséggel.

Nem hiszem. Van otthon tükör meg centi, úgyhogy kontrolláltam a dolgokat. És csináltattam vérképet is. Szépen mutatta pl. a vérzsírok csökkenését. Ami érdekes: a koleszterinszintem kövéren és koleszterindús táplálkozás mellett pont ugyanannyi (normális érték) volt, mint soványabban és kifejezetten koleszterinszegény táplálkozás mellett. Ebből is látszik az, hogy a koleszterinnal csak annak kell foglalkozni, akinek öröklött hajlama van a magas koleszterinszintre - annak viszont nagyon nehéz lesz táplálkozással csökkentenie a koleszterinjét. Mindezt szintén valami "todományos" helyen olvastam, és most a saját példámmal is meg tudom erősíteni. (Véletlenül ismerem a szüleim koleszterin értékeit is - teljesen normálisak, pedig soha nem diétáztak és egyikükön van is súlyfelesleg).

> de soha nem szabad éhesnek lenni, úgy hogy >korog a gyomrod, vagy esetleg szédülsz.

Úgy nem is voltam éhes. A korgó gyomor túl sok emésztőnedvet termel - ha elég keveset eszel, akkor ez nem merül fel. A szédülés oka a hipoglikémia, enni kell egy kis szénhidrátot.

>nagyon jó plusz rostmennyiséget bevinni, mert az >egy ideig megköti a vizet, és addig tart az >'éhetlenség' amig ki nem ürül.

Ez csak korlátozottan igaz. Kipróbáltam, hiszen az összes fogyasztó por azon alapul, hogy rostokat visz be, amelyek megduzzadnak a gyomrodban. Jobb mint semmi, de az egész egyszerűen nem igaz, hogy az éhséget elveszi.
Ha ilyen egyszerű lenne, akkor nem lenne probléma a fogyókúra, elég lenne pár pohár Ultra Diet Quick és kész.

Előzmény: Robin (268)