sztibor85 Creative Commons License 2022.08.25 0 0 728

Szia bodrostomi!

Igen, lesz folytatás.

Kicsit bővebben:
A Bükk Mátravidéki Aeroklub szerződést kötött Mezőkövesd várossal, egy IV. osztályú nem nyilvános repülőtér létesítésére. Ez leginkább egy sportrepülőteret jelent.

A repülőtér tervezése a napokban véget ér, és indul az engedélyeztetési folyamat. Amely minimum 90 napig tart.

Ezzel párhuzamosan a repülőklub megkezdte a létesítmény felkészítését, kialakítását. A guruló út Mezőkövesd felőli végén az Appronon kaptunk egy 100 x 100 m-es területet, ahová mobil épületet, és hangárokat fogunk felhúzni (ez már el is kezdődött), megkaptuk az appront a futópálya végével összekötő első guruló utat, ennek taxi út marad a funkciója, és megkaptunk a főpályából (mezőkövesdi végétől mérve) 1200 m hosszt teljes szélességében, de ezen "csak" egy 800 x 30 m-es pálya lesz első körben kialakítva (e feletti pálya méret esetén már más követelmények érvényesek, aminek jelenlegn em tudunk és akarunk megfelelni...ez egyenlőre jelenlegi állapot). Továbbá üzemi terület lesz még a főpályával párhuzamos füves rész is, a betonpálya vasút felőli oldalán.

A repülőtéren tervezetten vitorlázó repülő, motoros repülő, és ejtőernyős üzemet tervezünk végrehajtani.

Egyenlőre ennyi publikus, gőzerővel dolgozunk a terület kialakításán, hamarosan lezárások várhatóak, mert a futópálya felületét, és két szélét már kipucoltuk, de sajnos a környékbeli gazdák, rallysok össze koszolják. Valamint légügyi hatósági előírás, hogy az üzemi területet el kell zárni más forgalom elől. Természetesen sem a rally sportolókat, sem a környékbeli gazdákat nem fogjuk "ellehetetleníteni", már egyeztettünk az érintettekkel, egy új közlekedési rend kialakításáról, ami mindenki számára elfogadható. 

Üdv.: T.

Előzmény: bodrostomi (727)