Laikus No1 Creative Commons License 2022.08.29 0 0 405

"Egyébként te csinálsz valamit valamit vagy csak várod a csodát másoktól?"

 

:DDD

 

"nyugi, nem fog menni."

 

önmagadtól kérdezed? persze ha rajtattok múlna valaminek is működése, akkor nyilván semmi sem működne, mert feszt azt bizonygatjátok, hogyan, miért nem működhet valami, tehát tulajdonképpen semmi sem működhet. közben már a taliga, szélmalom, bringa, gőzgépek, Otto és Diesel motorok, repülő, sugárhajtás, rakéta, ... is működik, mert szerencsére voltak, vannak olyan emberek, akik nem azt keresik hogyan nem, hanem a hogyan tud az mégis működni-t!

érdekes, Teslat is eltakarították az útból, miközben mára mindenhol az elektromosság a mérvadó! jah, telefon is szépen müxik, mégha nem is Bell tanáta föl.

 

közben mégis működik!

 

Electromagnetic generator 10 kW prototype

 

https://youtu.be/Qrw6Xj5a0nM

 

Fuel Free Electromagnetic Generator 10kW prototype - 5 hour island test

 

https://youtu.be/zRMHNfug7Ec

 

de figyi, lécci válaszolj az alábbi kérdésre!

 

"A földgáz fűtőértéke hazánk legnagyobb részén 33-35 MJ/m3 között van. A fűtőérték ’értékét’ szabvány írja elő, amelyet minden érintettnek be kell tartania.

A szabvány a fogyasztási helyre vonatkozó átlagos fűtőértéktől plusz-mínusz 5%-os eltérést enged meg, tehát pl. a TIGÁZ-DSO Kft. szolgáltatási területén a fűtőértéknek 32,3-35,7 MJ/m³ közötti értéktartományban kell lennie. A földgázelosztó a rendszerébe betáplált gáz elosztását végzi. A fűtőérték ’értékét’ sem befolyásolni, sem megváltoztatni nem tudja.

A fizetendő gázdíj ebből kifolyólag nem csupán az elfogyasztott gáz térfogatától függ (azaz a köbméter mennyiségétől, amit a gázóra mutat), hanem annak fűtőértékétől is, vagyis attól, hogy a gázból mennyi energiát lehet kinyerni.

Így a szolgáltató az elfogyasztott mennyiséggel arányos díjat számítja ki a következőképpen:

Gázdíj [Ft] = Gáztechnikai normál térfogata [m3] x Gáz fűtőértéke [MJ/m3] × Energia egységára [Ft/MJ]"

 

https://szamoldki.hu/hu/kalkulator/mennyi-egy-kobmeter-m3-gaz-ara/tudta-e

 

hogyan van az, hogy a kevesebb fűtőérték miatt kapott több gáz többe kerül? a gyengébb minőség drágább? :O

 

Előzmény: Törölt nick (397)