lazázó Creative Commons License 2022.09.01 0 6 71615

"Már ez az egész nemzetközi dolog megterheli kis csoportunkat, de inkább ez legyen mint semmi. Valami hasonlót éreztem mit a Partizán ellen mikor egy ország dörzsölte a tenyerét , hogy most aztán jól beszopjuk.

 

Kb 150-200an mentünk Kölnbe ami jó létszám nekünk. Az első 15 percben úgy szurkolt a 45 000! német, hogy egymás hangját nem hallottuk. Aztán ahogy a gólt kaptak visszább állt, de így is brutál volt. Mindenfelől belénkálltak. Locsoltak, belógtak a szektora, rázták a rácsot stb.. A meccs után még vagy másfél órát bent voltunk, amíg el tudták zavarni a 400 fős huligán mobot és a jóisten se tudja mekkora ultra mobot. Akkorák mint kb. két Fraditábor!

Ezekkel a jelekkel vágtunk neki a visszavágónak. 5-10 000 Németet harangoztak be, amitől úgy beszart a rendőrség, városvezetés és a club, hogy a kölnieknek adtak majd 3000 jegyet nehogy idegesek legyenek, hogy nem jutnak be. :)  Hiába tiltakoztunk, mindenki a másikra mutogatott. Ahogy ment a riogatás, "ezek mindent szétvernek majd" "ott lesznek a hazaiban" "elállják az utat nem jutsz be a stadionba" egyre jobban beszart az átlag szurkoló is és nem fogytak a jegyek megfelelő módon.

Előző nap összeállt a 60 fős, de mindenre elszánt kis magunk. Sokáig senkit se találtunk, mígnem befutott egy 120 fős mob. Megindultunk, de pár perc után rengeteg rendőr került elő és visszavitték őket a vasútra. Éjfél után így mindenki szépen hazament.

Másnap mindent elárasztottak. A gyülekező ponton hallottuk, hogy egy 14 éves gyerekről leszedték a pólót. Ezután kimentünk a városba és akit csak tudtunk elkaptunk. A többség elszaladt, de így is legalább 20 relikviát gyűjtöttünk. Ahogy híre ment, hogy vadászunk mindenkire már nem igazán voltak sétálgató kölniek. Szánalmas vezetés még a belvárosba is beszállította őket. A rengeteg rendőr bezárt minket a gyülekező helyre, de a vonulásunkra már nemvárt tömeg gyűlt össze. 

A stadionban majd háromszor többen voltunk mint általában, de a 700 fős szektorunk nyilván nem szólt akkorát mint a 2900as német akárhogy ordítottunk, főleg úgy, hogy végig vesztésre álltunk.

Nagyon fasza volt összességében megélni, de európa valójában nem az ilyen kisvárosoknak való mint a mienk.. más kávéház ez! "