sujgojo Creative Commons License 2022.09.21 0 0 41624

leirom a kistraktoros gumis tortenetem folytatasat, hatha az utokor hasznara valik.

 

ket het aztatas utan ura nekiestem a kereknek, ami nem akart lejonni. kozben vettem ket gumiszerelo vasat es sikerult leszednem teljesen a gumit. igy nem kellett megfurnom a felnit, hegesztettem hosszabbitast a lehuzonak, szepen kapaszkodtak a perembe. elkezdtem huzni, de nem jott le. ramelegitettem holegfuvoval, de ugy sem. feladtam, mert feltem, hogy elhuzom a felnit vagy tonkreteszem a lehuzot.

nem maradt mas, mint lecserelni a gumit, ugy hogy a traktoron marad a kerek. az a helyzet, hogy en teljesen hulyen alltam neki es azt hittem, hogy belsos gumi van rajta. persze nem, de ezt mar a szelepen lathattam volna. amikor kiderult, hogy belso nelkuli, gondoltam, probaljuk meg belso nelkul, hatha sikerul. megtisztgattam a felnit, csiszolgattam, nem volt rozsdas, gondoltam jo lesz. az elso perem konnyen felment, a masodikkal birkoztam vagy fel orat. nagyon csunyan megsertettem a peremet. de sikerult, viszont nem lett jo. hogy a serulesek miatt vagy mas okbol, nem fogom megtudni, de eresztett a perem mellett. egy pillanatra arra gondoltam, hogy osszetrutymozom, allitolag az jol mukodik, de aztan elvetettem az otletet. masnap ujra nekiestem, de mar a a peremet sem tudtam leugrasztani. aztan kis pihenes utan folytattam es addig vertem egy 2kg kalapaccsal, amig birtam. lejott a perem, folytattam a leugrasztassal. sikerult. ujra teljesen leszedtem a gumit es atneztem a hegesztesi sorjakat, nehogy kiszurjak a belsomet. majd beraktam a belsot es ujabb feloras kamikaze feszegetessel a feltettem a kulsot. most mar teljesen rojtosra szaggattam a kulso peremet, egy helyen a vas is kilatszott. felfujtam es kiderult a kovetkezo baklovesem. valamiert en meg voltam rola gyozodve, hogy ferde szelepu belso kell. mivel a felnin egy kifele allo feluleten van a szelep lyuk es nem sugar iranyban befele mutat. na most kiderult, hogy ezt rosszul gondoltam. felfujas utan a szelep teljesen ertelmetlenul nekifeszul a felninek. ekkor latva, hogy eddig szinte mindent elcsesztem, amit lehetett, azt gondoltam, hogy biztos rosszul raktam be a belsot es ujra szetszedtem az egeszet. az a szar ebben a gumiszerelesben, hogy akarhanyszor csinalod, sosem lesz konnyebb es nem leszel ugyesebb, legalabbis en nem. es szaggatod a kulsot, belsot, felnit. tehat ujra iszonyu nagyot birkoztam, mindent szetszedtem es ossze ujra, kulso pereme.... megint kapott...lassan kuka erett lesz. kozben persze rajottem, hogy ez a szelep mindig igy fog allni. es hogy lehet hogy reggelig tartja a levegot, ha nem szurtam ki a belsot, de hasznalat kozben nagyon hamar szet fogja vagni a felni. akkor majd veszek egy uj belsot egyenes szeleppel es talan egy uj kulsot is es kezdem elolrol.

 

hat ennyi. es meg nincs vege, valojaban csak most kezdodik, es ezt meg masik 3 kerekkel is el kell majd jatszanom, ha megadjak magukat. 

Előzmény: sujgojo (41614)