Patreides Creative Commons License 2022.09.22 -1 0 346

Nerina legelső videoklipjét, a Patience-t éveig nem láttam a youtube-on, csak egy rövidebb, kétperces videó volt ott, aztán mostanában újra látom, két példányban is, és mindkettőt régen töltötte fel valaki... Talán eddig, évekig privátra volt állítva, és most újra felbátorodtak a feltöltői? :)

 

Viszont az Idaho (Abby Road Studio) videó, ami sokáig fent volt a youtube-on, már évek óta nyomtalanul tűnt el onnan, nyilván a tévétársaság vetette le. És sajnos az indavideo-ról is törölték akkoriban, vagy szorgalomból, vagy megkeresték őket is...?

Mondjuk nekem itthon a gépen megvan ez a videó kicsit hosszabb változatban, kicsit jobb minőségben, az a rész is, amikor elmeséli röviden a dal születésének a történetét, hogy hogyan ejtette az a lemeztársaság (Polydor), hogyan maradt pénz nélkül, kiköltekezve, egy csomó drága ruhával, amit a videoklipek forgatásáról elhozhatott, és így hogyan lett a legmenőbb ruhatárral rendelkező babysitter Londonban. :)  Aztán hogyan komponálta meg az Idaho-t, és akkor hogyan jött rá, hogy mégsem irodalomtanár lesz egy iskolában, mert van helye ezen a pályán. És létrehozta a saját kis kiadóját, és felvette és kiadta a Fires albumot.

(Aztán a negyedik albumával visszakeveredett az őt kirugó kiadóhoz, pontosabban annak a szoros testvér-márkájához, a Geffenhez... Az az album azért annyira nem is lett jó, az mintha csak azért lett volna összerakva, mert volt rá szerződése, és kellett... Vannak rajta jó számok, persze, de úgy az egész nekem nem állt össze.

Az ötödik-hatodik album ismét sikerültnek tűnt, de a legutolsó nekem újra kicsit olyan... nekm az kedvencem tőle.)

.

Viszont ez a live video, az első albumon szereplő Blood is blood, ez az egyik kedvencem, akkor még volt Nerinában egy fiatalos szenvedély. :)