xmbela Creative Commons License 2022.09.28 0 0 7725

Én nem tudok kifejezetten klímás program(ok)ról. Én Autodatát használok, alap kapcsolási rajzok és biztosítékok, relék, töltet mennyiség miatt. Meg egyéb általános autószerelős adatok miatt. Ez 250k/év. Ha nem akarsz az elektromos résszel foglalkozni, akkor teljesen felesleges, mert a töltetmennyiségek elérhetők rengeteg helyről ingyen is. Ha akarsz, akkor úgy kelleni fog (pár) diag is.

Megnézed 5 autó motorterét és látni fogod, hogy hol haladnak a csövek, ezeken pedig megtalálhatod a töltő pontokat. Nem vágom, hogy miért lenne fontos egy adatbázis ahhoz, hogy hol milyen cső megy be, vagy ki és hol a töltőcsonk. Amire megkeresnéd addigra már rá is csatlakoztál.

Mire használnád a kompresszor típusa katalógust? Van egy rakat alvázszám alapján keresős oldal, (szintén ingyen) ahol ezt meg tudod egyébként keresni, de minek? Csináld és majd megjön a rutin és ránézésre megmondod, hogy milyen gyártmány, vagy milyen gyártmánynak a koppintása. Kukázol valahol pár kompresszort és rizikó nélkül szétszereled, hogy lásd mi, hogyan működik és, hogy szerelhető. Ezt sem kell túlspilázni. Tudjál szabadonfutó csapágyat cserélni, mágnestekercset, szabályzószelepet, tömszelencét és kb. ennyi. Legyenek O-gyűrűid, szelepjeid, hogy ne akkor kelljen rendelni, ha gond van. 

 

Nem tudom, hogy van-e olyan szerencsés klímás, akinek csak klímázásból kitelik a napja ilyentájt? Magyarországon.

Előzmény: Titanium101 (7722)