Latex Bond Creative Commons License 2022.09.29 0 0 13066

Metál, hogy Te mennyire fején találtad a szöget! :)

Erre eddig nem is gondoltam, hogy a sarokcsont íve simán torzíthatja a pontos BTH mérést, pedig eléggé kézenfekvő és magától értetődő dolog.

Habár amikor a cipészmester legutóbb körülrajzolta a lábam (a klasszikus méretvétel ugyanis így zajlik), akkor függőlegesen tartott ceruzával rajzolta körül úgy, hogy a sarokcsontnál vezette körbe, nem pedig a talpfelület élén, ami a talajjal érintkezik.

Hivatalosan ugye így kell lábhosszt mérni, csakhogy ez nem feltétlenül lesz pariban a cipőre megállapított BTH-val, aminél lehet mérni a saroknál kigömbölyödő résztől kezdve az orrcsúcsig terjedő hosszt és lehet a talpbélés hosszát, ami nyilván nem ugyanaz.

Szóval most rávilágítottál egy olyan dologra, ami tök triviális, de mégsem esett le eddig. :)

Valószínűleg ez a sportcipő a saroknál jobban "kidudorodik" vagy legalábbis kényelmesebb a sarokcsontnak, ha nekifeszül, mint egy teljesen merev, nyúlásra képtelen kérgű cipő vagy csizma.

 

A lábujjnyomkodós teszt eredménye nálam egyértelműen az, hogy fullra végig ér benne a lábam, kb. egy papírlapot sem lehetne betenni a cipőorr és a nagylábujjam közé. :) Nyilván ez így nem egészséges, lehet, hogy hosszú távú viselésnél ez meg is bosszulja majd magát, de majd meglátjuk.

 

Egyetértek, a sport és a fétis tökéletesen megfér egymás mellett és szépen összhangba is hozhatók. :) Egy ismerősöm pl. egyszer régebben latex dresszben ment el úszni, én meg combcsizmában mentem kirándulni, bár az kétségtelen, hogy nem tűsarkú volt, csak amolyan blokksarkú. :)

A futás pont nem a kedvenc sportom, de ebben a cipőben muszáj lesz kipróbálnom, mert ad egy plusz adrenalin löketet, ami épp ahhoz kell, hogy megjöjjön hozzá a kedvem. ;)

 

Nem tudom, megvan-e az AC/DC-nek a "You shook me all night long" videója, amelyben lányok "szobakerékpároznak" eszement magassarkú cipőkben. :) Na, az nálam olyan szinten bevésődött, hogy azóta is csak magassarkúban tudnám elképzelni a bicajozást. Már ha tehetném... :)

Előzmény: metalheeler (13064)