kiskobalu Creative Commons License 2022.10.06 0 0 16949

Üdv Mindenkinek! Egy kis segítségre lenne szükségem.  Az alany egy D350-es tűzoltó Csepel, melynek motorja halvány emlékek szerint a 2000-es évek elején járt  utoljára. (Hogy hogyan,milyen szépen az a feledés homályába veszett..)

Addig eljutottam, hogy hibás üzemanyag csövek cserélve, izzitás működik, megszorult adagoló elemek,  fogasléc megindítva, szépen jár. Légtelenítve minden a porlasztókig. A motor indul. 3-5 másodpercet normál alapjáratnál kicsit magasabb fordulaton de szépen  jár,  utána szépen kb. 5 másodperc alatt felpörög egy elég magas fordulatra, fekete füst mellett. (Az adagoló hajtó tárcsája egyik irányba teljesen el van tekerve, amit furcsállok.)

Leállítani nem, csak lefullasztani tudtam. Nem kísérleteztem vele, mert adagoló felülvizsgálat, beállítás szükséges. Szerintem az adagoló elemek nem egyformán állnak,  sőt gondolom egyik sem áll úgy, hogy leállítás is működjön.  

 

1. kérdés az lenne, van e Vas vagy Győr esetleg Zala megyében olyan szaki aki vállalná a Gamma adagoló ellenőrzését, beállítását.  (Van még két ismeretlen állapotú alkatrész adagolóm is.)

 

2. Létezik e, van e valakinek ilyen Gamma adagoló beállításához dokumentációja, utasítása. ( A netes fellelhető videókat már párszor megnéztem, de méreteket, fokokat ezek nem tartalmaznak. )

 

Előre is köszönöm!