moonwalkr Creative Commons License 2022.10.12 -3 0 119118

Szia,

 

Nagyon sok helyen voltam már a világon, szinte mindenhol egyénileg. Egyiptom kivétel, mert ott csak és kizárólag utazási irodás konzerv úton voltunk. Szóval lehet, hogy nem én vagyok a Te embered, mert elképzelni sem tudnám, hogy ne szállodába menjek, mert nem látom hogyan lehetne elkerülni a fáraó átkát azzal, ha apartmanban szállok meg (végig csomagolt élelmiszert eszel a szupermarketből?) Mondjuk viszont olyan apartmant, aminek lenne tengerpartja, szerintem ne is álmodj, mert a parton végestelen-végig a szállodák sorakoznak. És mondjuk lemondani arról, hogy a Vörös-tengerben fürödj, hát, na ezt sem igen tudnám elképzelni.

 

Mindenesetre gondolom nem lehetetlen apartmant foglalni (Booking.com). Van bevásárló központ is természetesen. Egyet konkrétan tudok mondani: Hurghada City Center bevásárló központ, amiben Carrefour üzlet is van (mint itthon az Auchan), de biztos nem ez az egyetlen.

És természetesen a helyiek is üzemeltetnek kis utazási irodákat, ha kimész a fő utcára, számolatlanul találsz majd ilyeneket. Hogy milyen árakkal, nem tudom (nagyon régi tapasztalat, nem is tudom szabad-e ide írni, annyira régi, de anno a magyar utazási irodák által kínált fakultatívok árának a feléért lehetett a kintiekkel menni, természetesen nem magyarul és ha probléma támadt, akkor annak bármiféle érdemi megoldása nélkül).

 

Mondjuk a 80 EUR-s kirándulást nem tudom milyen. Valószínűleg nem repülős, amire az előző hozzászólásban kérdeztél. De ha belegondolsz, hogy Kairóban a reptérről a taxi 20-25 km-es távon kb. 15 dollárért visz el, akkor az 500 km-es távnál a 80 EUR már nem is annyira értelmezhetetlen, még talán akkor se, ha nem személyautó visz és persze kapsz hozzá valamilyen idegenvezetést is. Ha meg repülős,, amiről eddig szó volt, akkor meg különösen nem tűnik elborzasztónak. Persze Te tudod. 

Előzmény: Idonra00 (119117)