moonwalkr Creative Commons License 2022.10.13 -3 0 119120

Elsőre azt mondtam volna Neked, hogy menj inkább nilusi hajóútra, ott megnézheted az asszuáni, luxori és kairói nevezetességeket is, ami a történelemhez kötődik (és egyben sokkal több, minthogy Kairóban megnézed a piramisokat). Aztán láttam, hogy azoknak az utaknak az ára nagyjából duplája a sima hurghadai utaknak:(.

 

De ha csak a történelem érdekel, lehet, hogy jobban jársz,ha nem Hurghadára mész, ahonnan tényleg horror eljutni a fővárosba, majd vissza (nagyjából 20-22 órányi út, amiből van kb. nettó 3-4 óra élmény, abból is a fele a papirusz, meg a parfüm műhely) hanem egyéniben egyből Kairóba. Persze ez csak egy ötlet.

 

Vagy egy másik ötlet - mivel a kairói út tényleg a horrornál is horrorabb -, hogy bár a piramisok neve valóban jól cseng, de helyette Luxor sokkal nagyobb élmény történelmi látnivaló szempontból. A Királyok-völgye fáraósírjai, vagy a Hatsepszut templom és főleg a Karnaki templom messze lekörözik látványban és egyiptomi történelemben a piramisokat. (Vigyázat, nagyon szubjektív értékítélet!!!!). Persze ez csak egy gondolatébresztő. 

Ha eléggé mazochista vagy (és mivel januárban tényleg alig van mit csinálni a Hurghadán), bevállalhatod mindkettőt.

Előzmény: Idonra00 (119119)