Gabi.E91 Creative Commons License 2022.10.15 0 0 30150

Sziasztok,

Most használom először a Forumozás-t így az autós körökben. Vettem a minap egy E91 320D-t és első szembeötlő hibája az volt, hogy a baloldali helyzetjelző csak pislákol-t illetve a jobboldai teljesen kiégett. Kicsit utána jártam, rájöttem hogy ez az "angel eyes" amit előző modellekből ilyen utólagos megoldásokból már ismertem :D 

Megtaláltam a módját hogy lehet ezt az izzót foglalat nélkül cserélni némi kis okoskodással kézi csiszológéppel, illetve pici műanyag hegesztéssel cserélhető erre : BA9s OSRAM 10W | 12V a kiégett izzó bennük. 

Viszont találtam sok alternatívát is ami a LED izzó bele. És néztem hogy ilyen 9-10 ezer forintos árakon már van bele ilyen, de elég bizonytalan vagyok a kis pista által csinált "webshopokkal" kapcsolatban.

Kérdésem az lenne, hogy ilyen LED replacement izzót tapasztalatból tud-e valaki ajánlani? Nem szeretnék mindenféle agyon hype-olt 25 meg 40 wattos megoldásokat, engem a gyári értékeknek megfelelő egyszerű de ésszerű megoldás érdekelne hogy honnan érné meg megbízható forrásból ilyen LED izzó-párt beszerezni?

Illetve a CAN-Bus rendszer mennyire fogadja el ezeket? Fenn áll-e a probléma, hogy túl kicsi ellenállást érzékelve hibásnak fogja bedobni?

Ha valaki tudna konkrét linket adni, vagy Bárdi/Unix cikkszámot esetleg webshoppot belinkelni megköszönném. De ha esetleg van személyes tapasztalat, javaslat erre azt megköszönném. 

Köszi a tippet, ha van Gábor :)