Tamás Leskó Creative Commons License 2022.10.15 0 0 30

Sziasztok,

 

nem javaslom a házi fülmosást fecsekendővel vagy bármilyen eszközzel. Édesanyukám fül-orr-gégész a https://moriczmedical.hu/  ben ő a fül orr gégész főorvos. Móricz Medical Center magánklinika, Budapest (moriczmedical.hu) 

 

Rendkívül sok olyan esetről számol be, hogy megsüketítették kb magukot otthon az emberek. Vérző meg átszakd dobhártyával jönnek be, mert maguknak akrták cisnálni és nem is a mosás a lényeg hanem utána víz maradt benne és azt próbálták ki piszkálni kiszárítani és akkor történt a baj.

 

Sajnos ha tényegl van fülzsír benne akkor olyankor az alatta lévő hámréteg meglágyul, bepállik és így amikor lekerül róla a zsír, akkor az ott akár a mosó víztől akár utána piszkálástól de akár a szél által is befújt baciktól pollenektől iszonyatosan be tud gyulladni. Azt után orvosnak mikroszkóppal szépen ki kell takarítani, és utána vigyázni kell pár napig a fülre. 

 

Nekem mindig azt mondta, hogy esténként szappanos vízzel kisujjamat beledugom a hallójáratomba ameddig kényelmesen befér,  megmosom aztán hagyom kicsorogni és megtörölöm a végén. Nekem ez évek óta működik sose halmozódott fel semmi benne. 

 

Ha ez nem elég akkor amit még lehet bármilyen olaj, akár napraforgó is de leginkább a paraffin olajat szokták javasolni. Az jól és biztonságoan fel tudja oldani még a makacs odaszáradt fülzsírt is.  Belecsepegteted (telitöltöd) az egyik füledet 10 percig hagyod benne, oldalra fekve,  aztán simán hagyod hogy kifollyon, kb 10 percig törölgted a kifolyó olajat aztán jön a másik fül. 

 

tényleg NEM JAVASLOM senkinek az otthoni fecskendős módszereket!! oroszrulett. 

 

Bizalommal keressétek fel fül orr gégészetüket korábban Villányi úti Magán fül orr gégészet néven voltak most már több szakág ás szolgáltatás is van Móricz Medical Center néven találhatóak meg. 

 

a Fül Orr Gégészet hétvégén is nyitva van. 

 

www.moriczmedical.hu