Mintal3 Creative Commons License 2022.10.26 0 0 45381

Sziasztok!

 

BOSCH Condens 3000W (ZWB28-3C23S5000) kazánom mostanában kicsit zajosan kapcsol, amikor elkezdi felfűteni a rendszert. Mondhatni akkorát durran a felső szinten található kazán, hogy az alsó szinten kattan egyet a radiátor. Ez mitől lehet?

 

Továbbá a rendszer úgy néz ki, hogy két zónaszelep vezérli az alsó/felső szintet. Evohome rendszerrel működik, az alsó szinten csak az Evocolor irányít, a felső szintre pedig majd most kerülnek be a motoros radiátorszelepek (HR92EE), mert a helyiségek nem egyformán hűlnek/melegednek. Az lenne a kérdésem, hogy a felső szint zónaszelepét hogy tudom kiiktatni? Honeywell VC6013 motor mozgatja, azt levettem, de sajnos alapállapotban zárt a szelep. Nem szeretném kivenni a rendszerből, csak állandó nyitottra szeretném állítani.

 

Illetve a radiátorszelepekkel 4 új zóna kerül majd a rendszerbe, amik egyenként tudnak fűtést kérni a kazántól. Jelenthet az gondot, hogy adott esetben túl sokszor kérnek majd fűtést a kazántól? Vagy a kazán nem engedi magát túlterhelni, tehát simán előfordulhat majd, hogy kérik a fűtést, de nem kapják meg, csak bizonyos idő elteltével?

 

Válaszaitokat előre is köszönöm.