kormi07 Creative Commons License 2022.11.05 0 2 45512

hőveszteség nem is mérhető ahhoz a vízmennyiséghez képest, amit elfolyatsz - feleslegesen.

 

egy 200 literes bojler 60 fokra állítva 20 fokos helyiséghőmérséklet esetén havi 40-45kW energiát igényel csak hőntartásra, az 4 köbméter gáz.

 

tízliter-szám folyik el a tiszta víz feleslegesen. Márpedig a kombi kazánoknál ez elkerülhetetlen sajnos. Nincsenek csodák.

 

még akkor sem, ha közben fűtésigény van, te meg melegvizet kérsz, olyankor kb 30 másodperc, mire visszamelegíti a hmv hőcserélőt, az sacc 4 liter víz, vagy amikor először nyitod ki, és hidegindulást csinál.

ha nincs fűtésigény, és úgy használsz hmv-t, észre sem veszed a hőingást, amit az elzárás okoz.(írt itt valaki 20-30 fokkal melegebb fűtővizet a hőcserélőben, ami következő nyitásnál forrázást okoz, szó nincs ilyenről)

 

az elmúlt 20 évben a kombi kazánok is rengeteget fejlődtek, öreg készülékeknél lehet lustább a felfűtés, de a szóbanforgó aristonnál nincs ilyen.

 

mingyá ideírja valaki, hogy dehát sokszor 4 liter, meg a keringetett hmv az igazi, annyit kérnék tőle, hogy írja már ide az éves tárolási veszteségét is, hadd lássunk tisztán.

Előzmény: Fricu1 (45505)