Unicalfan Creative Commons License 2022.11.07 0 0 45551

Igen közben a primer oldal képletét én is összeraktam...

 

Alapvető kérdés: ha tud mérni a szekunder oldalon mennyiséget miért nem jelzi ki? -mint ahogy sok mást meg igen.

Én ebből azt feltételezem,hogy nem tud.Így a szekunder oldalon a Q=C*m*delta T képletből van két ismeretlenünk az m és a delta T---ebből következik az amit írtál:"Kis térfogatáramnál melegebb, nagynál hidegebb" mint a beállított.Tehát ha növeljük az m-et akkor csökken a delta T, és fordítva.Csak ez az egész változás egy "közvetítőn" mégpedig a szekunder (HMV)hőcserélőn keresztül jut el a primer oldal visszatérő hőfokát mérő NTC ig,majd innen a panelba...szóval a lényeg ezzel a módszerrel tényleg csak sejtetni lehet a végeredményt:HMV hőfokát...

 

Az viszont számomra elfogadhatatlan és kb vicc kategória,hogy beállítasz 45 fokot és 37 a végeredmény...most ez tényleg komoly a 21 század fejlett kondenzációs kazánok világában??? Vagy gondolom a kihagyunk egy alkatrészt (hmv-NTC)  és spórolunk több millió legyártott kazánnál több százezer Eurót-cél vezérelte az Ariston mérnökeit?

 

Azért vannak még olyan kazángyártók akik ezt másképp gondolják és nem spórolják ki ezt a (szerintem) fontos alkatrészt...amíg meg ez így van addig azt gondolom nem ez a helyes út amit az Ariston elgondolt= Ez mennyi csalódott ügyfelet fog eredményezni?  

 

 

Előzmény: kormi07 (45545)