Latex Bond Creative Commons License 2022.11.10 0 5 13177

Szia Metál!

Akkor a wedge "sportokról" pár szóban, nehogy túlságosan OFF legyek...

 

Nekem csak 2 ilyen rejtett éktalpú sneaker-em van, az egyik egy hófehér fényes műbőr (kissé magasított szárú) bokacipő az amerikai ShoeDazzle-től (magam sem értem, hogy sikerült innen rendelni, mert amúgy nem célpiaca Európa, még az oldaluk sem jön fel direktben) és az a bizonyos CCC-s Jenny Fairy, abból is a rózsaszín-arany színváltozat, amelyet idén ősszel sikerült megcsípnem és ami kapható volt bézs-aranyban, meg feketében is.

A "ShoeDazzle" fehér bokacipő pont az én méretem (US12), ráadásul kifejezetten széles szabású (9,5 cm-es lábfejszélesség), úgyhogy tényleg alkalmas akár hosszantartó szabadidős tevékenységekre. A sarok nagyjából 8 cm-es emelést kapott, amiből 1,5 cm egy nagyon jó minőségű, nem "morzsálódós", kifejezetten hajlékony gumitalp. A cipő emelését szerintem egy pehelysúlyú műanyag ékkel oldhatták meg (meglepődnék, ha fából lenne, de persze az is lehet, nem szedtem szét). Ez tipikusan az a régifajta tornacipős jellegű gumitalp, nem csúszik és nagyon rugalmas járást biztosít, szinte nem is érzem, hogy valójában 8 cm-nyire van a sarkam a talajtól. Egyetlen "szépséghibája", hogy az én vékony bokámat nem öleli annyira szorosan körül, pedig úgy lenne igazán szép, ezért kicsit lötyög boka fölött, hiába húzom full feszesre a fűzőt:

 

 

A JF cipő külsőre már sokkal inkább sportcipő kategória, viszont vastag és lényegesen ridegebb gumitalpat kapott, ami már-már műanyag hatást kelt, de azért aszfalton még ez sem hallat kopogó hangot, ugyanolyan csendben lehet suhanni benne. A felsőrésze csillámos gyöngyvászon (kicsit hullik is belőle a csillámpor) és bár sportcipő "jellege" van és lehet benne futni is, azért ne tévesszük össze egy tipikus futócipővel, mert ugye alapvetően ez egy divatcipő és nem sportolásra tervezték. Ahhoz ennek a talpa szerintem túlságosan merev, nem hajlik úgy, ahogy kéne, ráadásul a Jenny Fairy-k alapból nagyon-nagyon keskenyek, úgyhogy kényelmi szempontból sem 100%-os. Sétára viszont tökéletes, de hogy mennyit bírnék benne egyhuzamban menni, azt még nem volt alkalmam letesztelni.

 

Az éktalp ennél "csak" 7 cm-t ad pluszban a magassághoz, viszont ez tapintásra sokkal párnázottabbnak tűnik, mint a bokacipőé és itt maga a gumitalp is "ékszerű", mert míg a saroknál 3,5 cm vastag, addig az orrnál lecsökken 1 cm alá és ehhez adódik hozzá az emelés, ami fogalmam sincs, miből lehet, de vélhetően ez is műanyag:

 

 

Remélem, sikerült megválaszolnom a kérdésed és amire kíváncsi voltál, arra választ kaptál, de szólj, ha mégsem. ;)

Előzmény: metalheeler (13175)