Latex Bond Creative Commons License 2022.11.11 0 3 13182

Vicces, de ez az "autós para" korábban nálam is jelen volt valamiért... :) Pedig hát jóval kisebb az atrocitás veszélye, mint ha ad absurdum gyalogosan jönnének szembe "gyanús elemek", hiszen az autóját nyilván senki nem fogja addig magára hagyni, csak hogy téged inzultálhasson. Másrészt az autó lámpájának fénycsóvájában ebből tényleg vajmi keveset lehet konstatálni (mármint ha csak a lábbelire szorítkozunk), kivéve, ha az ember a komplett ruházatával rá nem erősít erre a látványra. Gondolok itt mondjuk egy feltűnő miniszoknyára és további fénylő, csillogó ruhadarabokra, ami azért már messziről kirívó lehet. ;) Egy ilyen (valóban kissé "cafkásba hajló") szettben flangálva már megtörténhet, hogy lassít az autós, hogy befogadja a látványt és talán a bunkóbbja még ki is szólogat az ablakon, de ennél többre nem fogja futni tőle sem.

 

Lévén a szokásos tesztkörömben ilyen nyíltabb, autóút melletti szakasz is előfordul (mint mondtam, szeretem, ha minél változatosabbak a körülmények :) ), ez nálam is komoly dilemmát jelentett, hogy ezt az etapot milyen irányban abszolváljam: menetiránnyal szemben vagy annak háttal? Ha forgalmi iránynak szembe haladok (természetesen nem pont az út szélén, hanem járdán, de attól még kellően közel a külső sávhoz), akkor az arcom is láthatóvá válik, amit mondjuk télen jól tudok álcázni sálakkal, sapkákkal és szemüveggel, de nyáridényben ez ugye nem játszik. Így a kínos szituációk veszélye megkettőződik. Ha viszont a hátam mögül érkeznek a járművek, akkor nem fogják azonnal látni, hogy kit is takar a feltűnő ruházat (férfit vagy nőt), de akkor meg épp ezért lassítanak majd, hogy elölről is szemügyre vegyenek. :)

Aztán ez a gátlás feloldódott bennem és nem érdekelt, hogy elölről látnak meg elsőként vagy hátulról, mert ha valaki a ruha alapján egy jó csajra számít, akkor az alaposabb szemrevételezés után nyilván csalódni fog, de mint a sokéves tapasztalat bebizonyította, felesleges is volt mindvégig az ettől való félelmem. :)

Előzmény: metalheeler (13174)