Sony Black Creative Commons License 2022.11.17 0 0 45670

Nem ismerem ennek a kazánnak a menü rendszerét, de gondolom mivel neked 2db termosztátod van, ezért van két külön hidraulikus köröd is. (bár nem tudunk semmit sem a rendszeredről) Ha azt akarod hogy ebben az átmeneti időben a radiátor is meleg legyen, akkor kénytelen leszer vagy kikötni a külsőhőmérséklet érzékelőt, vagy a menüben letiltani. Javaslom elővenni a használati utasítást és átnyálazni!

A padlófűtés akkor jó, ha a padló 26-28fok között van. Ha ettől melegebb akkor már nem egészséges, tehát ahhoz nem nyúlnék, ha jól be van állítva a keverőszelep. Hogy ezzel nem tudod elérni a kívánt szobahőmérsékletet, az egy dolog. De nem ezt kell állítani hanem a radiátoroknak több kraftot adni.

A másik hogy nem kell hogy forró legyen a radiátor! Elég ha annyira meleg, hogy közel állandó kazánműködés mellett ki tudja fűteni a lakást a beállított szobahőmérsékletre.

 

"- Ha valahogy kikapcsolom, és az előremenő hőmérsékletét felveszem (nem tudom mennyire érdemes, 40-50 fok?), akkor a padlófűtés is melegebb lesz és a radiátorok is? "

 

Ezt innen mi nem tudjuk megmondani, mert nem ismerjük a rendszered. Feltételezem hogy nem lesz kihatással a padlóra, ha normásian van megcsinálva.

Előzmény: checkmafunky (45668)