attila0325 Creative Commons License 2022.11.18 -1 0 45680

Sony azt írja, felejtsd el, ahogy gondolod. Mindenkinek van valami fóbiája. Nekem is genus one van, csak a kicsi, 12kW-os, 3 éve rendesen teszi a dolgát. De most kombi, vagy system kell?

Ha kombi, akkor nem system, ha system, akkor nem kombi.

A kombi átfolyós HMV-t ad egy beépített lemezes hőcserélőn keresztül, a system pedig külső tárolóra köthető, tehát vásárlásnál ezt jól nézd meg, hogy pontosan melyik is kell.

Ebben annyi a lényeg, hogy a lemezes hőcserélő helyén egy átkötés van, így az indirekt tároló hőcserélőjét kell ide kötni.

 

Ha most vennék, már lehet, hogy a Viessmann Vitodens 100W-ből megvenném az új, E3 sorozatot, már ez is lemegy kellőképp min teljesítményben, és van belőle 11, 19, 25 kW-os is.

Mikor az aristont vettem, ez a sorozat még nem létezett ezzel a műszaki tartalommal, a Viessmann számomra nagyon magas minimum teljesítménnyel volt csak elérhető.

(Talán 4.5kW volt akkor a minimum emlékeim szerint, nekem kb. ez a max, amin a fűtés megy)

Igen, drága, mint már minden is, 530 ezer forint körül van. B1HF jelű a fűtő kivitel, B1KF pedig a kombi, de a viessmann az viessmann.

 

Én a 12 kW-os genust annó 280 ezerért vettem, viszonyítás gyanánt ez most ~350 ezer. A 24kW-os lehet, hogy olcsóbb, mert gyakoribb, az legyen mondjuk 330k huf.

Ha a genus esetleg majd döglődik/megdöglik, és esetleg úgy döntök, hogy kidobom, meglátjuk, mi lesz terítéken. A viessmann 100W-B1HF-E3 egyelőre azt mondom esélyes is lenne.

A Wolf még eléggé király cucc, de ugye annak már minimum nyolcassal kezdődik az ára, de lehet, keveset is mondok :-(

 

Az Immergas Victrix TT sorozatot szintén nem tartom rossznak. A szerelők utálják, mert egy tisztességes karbantartáshoz teljesen ki kell venni a primer hőcserélőt, de hát annyi baj legyen,

ettől eltekintve nem háklis jószág. A tévedés jogát fenntartom, ez csak a saját véleményem.

Előzmény: Arnold7424 (45678)