Unicalfan Creative Commons License 2022.11.22 -1 1 45720

Konkrétan melyik új Bosch Condesre gondolt a rokonod? 

 

WB5 és WB6 a két típus...A WB 5 teljes mértékben ALSI ötvőzet,téglalap alakú és a kazán elejét leszedve előlről tisztítható.Egy monstrum van benn anyag rendesen...örök élet +1 nap. De a Bosch csak a 30 Kw feletti kazánjaiban van benne.Illetőleg még a Buderus alkalmazta ezt a hőcserélőt ,csak ők jobban levitték a min teljesítményét (4Kw-ra).

 

A WB 6 a henger alakú belűl (tűztér oldalról) ALSI ötvözet,kívűl pedig rozsdamentes acél.Az ALSI ötvözet kűlső fele spirálisan van kialakítva ,erre van rásajtolva a rozsdamentes acél köpeny. Magyarán a fűtővíz az acél köpeny és az ALSI ötvözet kűlső része között áramlik spirálisan alulról felfelé.

A két anyag eltérő hőtágulása miatt itt előfordulhat ,hogy vetemedik a kűlső acél köpeny (hullámos lesz) Ilyenkor a fűtővíz nem spirálisan halad ,hanem átszalad alulról felfele.Mondanom sem kell ilyenkor nem melegszik fel a kívánt hőfokra.

 

Ettől fűggetlenűl szerintem jók a WB 6 os -al szerelt Boschok is.Kűlönösen pl a 7000 Iw 14 kw--2kw körűli minimummal.

 

Múlt héten voltam kinn egy Buderus Gb 042-esnél,(amiben szintén a WB6 van) ami 2009 óta nem volt karbantartva,tisztítva  EGYSZER SEM....A tulaj nem tudta ,hogy kell....most is csak az volt a baj,hogy leejtette a Buderus RC 35 vezérlőt és állandóan ment a kazán.... Kiváncsiságból lekaptam a ventit a tetejéről,mert látni akartam a WB6 belsejét.....tűztér oldalról... A koszokat kivéve ,konkrétan SEMMI baja nem volt.Ezt látva számomra a WB6 is kiérdemelte a "legenda" jelzőt...:-)

Előzmény: attila0325 (45707)