immi0307 Creative Commons License 2022.11.23 0 0 45735

25-80 °C lehet az előremenő hőmérsékletet állítani, ha nincs külső hőmérséklet érzékelő csatlakoztatva. ha van akkor az alapértelmezett meredekségű fűtési görbét tudom úgymond "jobbra-balra" eltolni. Minden más paramétert csak szerviz modulon vagy a saját BUS rendszerű termosztátján tudnám állítani, kazánon csak ennyit (illetve a másik tekerőn a HMV hőmérsékletet és kaput.

Teljesen jól fel tudom fűteni a lakást, az nem gond, de pl. ha nincs ott kinn annyira hideg, akkor túlságosan elvesz az előremenő hőmérsékletből, nem elégséges a fűtés. de hidegben előfordul, hogy "túllendül" a felfűtés, onnan meg ki-be kapcsolgatja a "buta" termosztát a kazánt, ami lehet, hogy annak sem egészséges.

 

Azért érdekelne, hogy van-e magoldás a saját drága termosztáton kívül más eszközzel, hogy ne csak a külső szenzor alapján, hanem a belső kívánt hőmérsékletet figyelembe véve moduláljon az eszköz?

 

Lehet, hogy teljesen ostobaságokat beszélek, de sajnos olyan mifelénk a kazános szakember választék, hogy úgy gondolom, jobban járok, ha magam járok utána néhány dolognak, főleg most, hogy nem ártana takarékoskodni sem.

 

(pl. aki beüzemelte a kazánt, beállította az előremenőt 67 °C-re, és azt mondta ez így jó lesz mindig.... én ezt nem így gondolom.)

Előzmény: kormos* (45734)