horakulum Creative Commons License 2022.11.25 0 0 7726

Sziasztok! 

 

Segítséget, tanácsot szeretnék kérni. 

A Daikin klímánk 6 éve van felszerelve egy szigetelt panelben található lakásban. Korábban szeles időben néha hallottuk, ahogy kikapcsolt állapotban bele-belesüvít a szél, de itt a középső szobában ez igazából nem volt zavaró és időszakos volt, itt csak nappal tartózkodunk. De egyértelműen felismerhető volt, hogy a szél okozza.

Rendszeresen karbantartott klímákról van szó. Ma megérkezett a szél, szerintem nem egy vészes erősségű. Viszont ma egész nap, szinte megállás nélkül, vagy csak minimális, pár pillanatig tartó csendesedéssel, de folyamatosan !!!! ütemes, kattogó hang jön a beltéri felől, annak azon oldaláról, ahol a csövek becsatlakoznak a fal felé. Ütemes, erősődő, elhalkuló. Érdekesség, hogy ha kinyítjuk az ablakot, akkor megszűnik, mintha egyfajta nyomáskülönbség okozná (?).

Az előző évekhez képest annyi a minimális változás, hogy idén tavasszal a kültérinél a külső csöveket körbetekerték nyáron ilyen fekete szigetelőcsíkkal, kértük is, mert a régieket már megette az idő vasfoga (azok is alig egy évesek voltak). Semmi más nem történt a karbantartás alatt (mármint történt, mert fertőtlenítették a beltérit is persze). Illetve egy kicsivel visszavágták a kodenzvíz elvezető gégecsövet, mert az állandóan lefittyent és így lehetett fixen rögzíteni. Férjem próbálta elcsavarni azt is kilógva az ablakon, hátha közvetlen belefúj a szél, és az a gond de nem. Nem szűnt meg a probléma, akármerre forgatta. A másik szintén hat éve, egy időben telepített Daikin klímánál az ég egy adta világon semmi gond nincsen, csak ennél az egynél. 

A készülék totál kikapcsolt állapotban van (falba a készülék be van dugva, de nincs működtetve), ritkán is haszáljuk egyébként, a szigetlés teszi a dolgát. Szóval nem értjük az egészet, egyik napról, illetve egyik óráról a másikra alakult ki. Reggel mikor felkeltünk még nem észleltem, hanem olyan 9 óra magasságában, azóta viszont megállás nélkül. Katt-katt-katt-katt-katt...lényegében szabályosan, ütemesen. Észbontóan idegesítő. Jó lenne megszabadulni tőle. Nem tudom, van tippetek, hogy mi lehet, vagy hogyan szüntethetnénk meg? Ismétlem, ha kinyitjuk a szoba ablakot, megszűnik ez a kattogás. Ha becsukjuk, újra kezdi. Mintha egy fajta nyomáskülönbség lenne, de miért ütemes???

Áh...Most hívjam ki a karbantartó klímás céget? Ha nem lesz szeles idő, körberöhögnek...

Amúgy felvettem a hangot, de ide sajnos nem tudok hang filet feltölteni. Jó lenne nyugalomban lenni a saját lakásunkban, mert ez így nagyon idegesítő. SOHA korábban ilyen nem volt. Nem értem. A szél nem ilyen kiegyenlített és ütemes...mitől képződik ez a hang.

Köszi előre is a hozzászólásokat! Vagy irányítsatok kérlek esetleg olyan fórumra, ahol ilyenekben is jártas szakemberek is vannak.