vélemény Creative Commons License 2022.11.25 -4 1 119125

"amúgy sem fényes idegenforgalom"

 

Mi két hetet töltöttünk Egyiptomban. igaz, hogy Hurghadaban csak 2 éjszakát.

A szentélyeknél óriási volt a tömeg. Karnakban, Luxorban,  Medinet Habuban, Hatsepszut szentélyénél, Szakkarában. Akkor még az új múzeum nem volt nyitva(lehet, hogy még most sincs) , a régiben is egymás sarkát tapostuk. Mi mindig  nagyon korán indultunk, így a rettenetes tömegeket többnyire sikerült megelőznünk.

Főleg európai csoportok, németek, olaszok, spanyolok, franciák stb. Renegeteg nagy hajót láttunk a Níluson, Kairoban az Old Kairo sétaútvonalon is sokan voltak. Szóval az egyiptomi idegenforgalom már helyreállt.  A belépőjegyek elég drágák. Néha abszurd szinten. Pl II. Ramszesz feleségének Nefartarinak a sírját nemrég restaurálták és nyitották meg újra, belépőjegy csekély 60 usd.

Mi egy spéci csoporttal voltunk, egyiptológusok vezetésével. 4 csoport volt együtt, különböző hosszúságú programokkal, néha mindenki együtt, néha szétválva. Sokaknak volt gyomorrontása, de max egy nap alatt mindenki túlesett rajta. A vízre mindenki vigyázott, még a fogkefét is üveges vízzel öblítettük.  Én ettem az összes salátát, paradicsomot, szószt. Pontosan ugyanúgy egy este volt problémám, mint az útitársamnak, aki nem evett semmi ilyesmit.

Én japán turistákat idegenvezetek. Pontosan ugyanúgy van gyomorrontásuk Magyarországon vagy Ausztriában, mint nekünk Egyiptomban

Előzmény: Róbert333 (119122)