kormos* Creative Commons License 2022.11.27 -1 0 45771

A fűtőkazán esetén, csak a HMV előállításara kell indirekt tároló. Az indirekt tároló olyan mint a villanybojler csak van benne egy csőkígyó és az fűti fel a vizet és a vízkő itt keletkezik nem a kondenzáziós kazán hűcserélőjében. Tehát könnyebb takarítani és nem fog a kazán minden melegvíz vételnél bekapcsolni. Sokkal jobb, mint a kombi HMV szempontból. 

 

 

"Ezt úgy kell értelmeznem, hogy a kazán 50fokos előremenővel és 30 fokos visszatérővel üzemel a leghatékonyabban?"

Szerintem a hatásfokkal nem foglalkozz, lesz amilyen lesz. 

A lényeg, hogy a visszatérő víz minél hidegebb legyen és füstgázból csapódjon ki a vízgőz. Minél kisebb előremenővel fűtesz, annál jobb a hatásfok. Padlófűtés esetén lehet az előremenő 35-40 fok is az még jobb. 

Viszont a külső hőcserélő rontani fogja a hatásfokot nem lesz meg a 20 fokos delta t (50-30)

El kell dönteni, hogy milyen külső hőcserélőt veszel!!!!!

A lakásköri szivattyú lehet grundfos 25-60 alpha 1 , amit minél nagyobb fokozaton kell járatni, amíg nem hangosak csövek. 

 

Wifis temosztátokat nem ismerem. 

 

BUS termosztáton lehetne gondolkodni, ha immergas a kazán, akkor Amico V2, viszont lehet nem érdemes, mert a Te házadhoz elég lenne a Immergas Victrix 12 kw és akkor lenne elég nagy modulációs tartomány, mivel ennél a kazánnál a 1,9 kw a min. teljesítmény. Viszont elképzelhető, hogy minusz 15-20 foknál nem tudnád vele felfűteni a házat 21-22 fokra, ha minden szobában fűtesz. 

 

Tehát termosztátból elég a rádiós Q7 rf , ehhez lehet venni még vezérlehető konnektort, ami a lakásköri szivattyút kapcsolja, de az sem baj, ha lakásköri szivattyú állandóan megy. (nálam most így van és jó) 

 

https://www.computherm.hu/termekek/computherm-rf-szobatermosztatok.html

Előzmény: gepesz99 (45769)