Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.12.01 0 1 2185

1. Apám kulák volt és egyébbként is különc, ezért a kommunista társadolom perifériájára került . A végtelen szabadidejét természettudományos gyűjtögetésre fordította . Amikor kisgyerek voltam komolyan aggódtam, hogy engem is gombostűre fog tűzni és betesz a lepkéi mellé . 

 

 

2. Az világos lett nekem, hogy a nagyobb gyűjtemény az nagyobb ráfordítást igényel . Hogy értsd: sokk helyet, pénzt, és karbantartási időt igényel . De akkor még sehol sem voltak a számítógépek . 

 

 

3. Panellakásban élek, szerintem a városiakat rávehetnéd arra, hogy néhány szebb ásványokkal köztük kristályokkal díszítsék a szobáikat . És ekkor kis árrú csere-berét vagy kereskedést folytathatnál a medőhányókban talált érdekesebb kinézetű ásványokkal . 

 

 

4. Van nekem vagy 3 db ásványokról meg kristályokról szóló jobb fajta szakkönyvem, apám hagyta rám, de már elég csak a NETet böngészned könvek helyet . Ebben egyes ásványok összetétele egészen bonyolult képletekből áll össze . Gondolom te nem vagy képes ilyen szinten elemezni az ásványaidat . 

 

 

5. Régebben csináltam mindenféle gyűjteményt internetes fájlokból . Jók voltak, hasznosak voltak, értékesek is voltak, de tapasztalnom kellett, hogy később nagyon ritkán néztem meg őket : a kihasználtságuk nálam nagyon alacsony volt . 

 

 

6. Az megtehenédted, hogy csinálsz az ásványaidnak egy weboldalt , és belinkeled ide .  

Előzmény: Tom 64 (2183)