Császár István (Ljerk) Creative Commons License 2022.12.02 -1 0 577

Jellemző hablaty az Arvisuráról, akárcsak a mai történészek szövegei Trianonról.

 

Trianon: a Habsburg birodalomhoz hivatalosan csatlakozott a Magyar királyság 1867-ben, erről próbálta lebeszélni 1867-ben Kossuth Deákot (lásd: Cassandra levél), mert ezzel hozzákötöttük sorsunkat egy birodalmi (Habsburg) eszméhez.

 

A Balkánon 1860-ban egyetlen idegen hatalom volt: a törökök, 1912 körül a balkáni államok kiverték őket a Balkánról, előtte az Osztrák-Magyar monarchia felrúgva egy nemzetközi egyezményt bekebelezte Bosznia-Hercegovinát! Így a Balkánon 1914-re egyetlen idegen hatalom maradt: Mi Szarajevóban! A Habsburgok kijátszották ellenünk 1848-ban a nemzetiségeket, 1867 után a magyarokat használta fel a nemzetiségek ellen.

 

A háborút meg elvesztette az Osztrák-Magyar monarchia. Gyengébbek kedvéért: nem a csehek, morvák, szlovákok, románok, horvátok vesztették el, hanem az osztrákok, és Mi!!!!!!!!!!!

 

 Két részlet Kossuth leveléből:

 

"... Magyarország ... a legfontosabb ügyekben idegen avatkozástól menten, önállólag nem intézkedhetve, idegen érdekek vontatókötelére akasztatik"

 

"én e tényben a nemzet halálát látom; s mert ezt látom, kötelességemnek tartom megtörni hallgatásomat; nem avégett, hogy vitatkozzam, hanem hogy Isten, a Haza s az utókor nevében esdekelve felszólítsalak... Ne vidd azon pontra a nemzetet, melyről többé a jövőnek nem lehet mestere!"

 

 

 

Előzmény: BéDéKá (575)