Anna Örök :) Creative Commons License 2022.12.05 0 0 45894

Kedves s51es, a biciklipumpa meglesz, szerelőt még nem találtam, mintha nagyon kevesen foglalkoznának immergas kazánnal. De rajta vagyok. (Pl. meg fogom kérdezni freyyat, hogy ha ajánlani tudja, megadná-e a szerelője elérhetőségét.)

 

És ismét jönnék egy nyilván nagyon laikus kérdéssel: ha a tágulási tartály szelepének benyomásánál semmi levegőkiáramlás nem volt tapasztalható, tehát levegő kb nincs benne,  akkor kérdezném, hogy mi van ilyenkor a tartályban? Telemehetett vízzel? Ezt azért kérdezem, mert valaki írta, hogy vízzel is fel kéne tölteni, de ha a levegőellenállás hiányában a levegő helyét is víz foglalja el (a viz nyomása jobban nyomja a membrát, mint a nulla levegő) akkor víz már nyilván kéne bele. Vagy rosszul értelmezem? Meg azt se értem, hogy ha egyszer a tágulási tartály azért van, hogy a melegedő víz tágulása miatti nyomásfokozódást megszüntesse azzal, hogy a fölös víz átmegy a tartályba, akkor miért nő az én kazánom nyomása mégis? Lehet, hogy azért, mert annyira tele van a tartály vizzel, hogy már nem fér bele több, pláne hogy nincs a tartályban levegőnyomás, ami visszanyomja a kazánba a vizet lehűlés után? Nem okozhatja akár ez is a kazán nyomásvesztését? 

Mielőtt valaki megint leoltana, hogy nekem semmi se jó és nekem minden segítség hiába, még egyszer elmondom, hogy nagyon nem értek a fizikához és ha valamit nem értek, azt nagyon szeretném megérteni. Ezért vannak a kérdéseim és nagyon köszönöm, ha valakinek van ideje válaszolni rájuk. 

Előzmény: s51es (45890)