Unicalfan Creative Commons License 2022.12.08 -1 0 45935

Szia!

Na ez egy felettébb érdekes és megosztó történet.Ki ,hogy értelmezi a jogszabályt.

A történet csavarja (kiskapú) valóban a Sony által is írt folyamatos szóban rejlik.

Ezt még régebben én írtam Sonynak aki teljesen elképedt,hogy az Unical milyen leleményes egy társaság:-)

Az Unical K+A kazánja (20/33kw) pont emiatt a jogszabály "értelmezés miatt" átmegy a rostán,az egyszerűsített kazáncsere tekintetében.

Teljesen mindegy ,hogy kombi vagy fűtő kazán állítja elő a HMV-t ,és az a csapoknál köt ki egyenesen,vagy tartályban fűtődik,vagy kombi kazán van összekötve rétegtárolóval.

Magyarán a fűtési üzem hőterhelését kell nézzed ,ami a Te esetedben pipa.

 


A meglévő gázcső tekintetében : A vízszintes gázcsö szakaszoknak a megfelelő mérete jelenthet "problémát".Pl ha a régi kazánhoz vízszintesen majd függőlegesen odavezettek egy 1/2 colos gázcsövet,akkor az-az én gáztervezőm szerint--már nem jó.Tehát pl egy 14 kw-os kazánnak elég a 3/4 es vas gázcső (vízszintes szakaszokon) egy 24 kw-os kazánnak meg minimum az 1 colos.Vagy az ezzel egyenértékű rézcsövek. A vízszintes szakaszokról leágazó függőleges szakasz már lehet akár 1/2 colos is.

 

Tehát összességében azt mondanám,hogy nem feltétlen kell az a gázterv,de mint mindenben ebben az országban a különböző tájegységekben is teljes a káosz a jogszabályok értelmezésében.

Nyáron raktam is fel fotót pl Egerben teljesen máshogy értelmezik a kondenzációs kazánok oldalfali kivezetését a panelok oldalfalán.Amit ott látsz az Bp-en elképzelhetetlen.(tudom ennek semmi köze a hőterheléshez,de egy jogszabály ami 130 km távlatában teljesen máshogy értelmezendő)

Előzmény: attila0325 (45920)