attila0325 Creative Commons License 2022.12.08 0 0 45938

Úgy adta a sors, hogy végül az immergas helyett is egy genus one lett/lesz...

2 dolognak köszönhető. Az egyik:

 

 

 

 

Ez volt a kisebb gond, a másik, hogy sehol nem tudtam megrendelni. Azoknál a boltoknál sem, ahol azt írták, hogy van raktáron. Jött a melléduma, hogy

a netes raktárkészlet csak tájékoztató jellegű, és nem is tudják mikor jön, a genus meg volt raktáron, és még 305K-ért sikerült megvenni. Ehhez a plusz 2 év garit tuti meg is veszem.

 

A vaillantról annyit, hogy kollégámnak is az ecotec Exclusive van, talán egy éves a cucc, neki is most cseréltek - egyelőre - gariban lambda-szondát, és nem ő az egyetlen.

Ez a szenzor átlag 2 évente cserés. Szép és jó de szerintem inkább felesleges, és drága, és talán kiforratlan. Lassan ezen is "Check Engine" lámpa lesz, vagy mi? :-D

Amúgy erről is "ódágat zengenek már". Nem is kell ezért sokat kutakodni, már az árukeresős hozzászólások is beszédesek. Mindenki a gáz-szenzor cserére panaszkodik.

Ez is 660K-tól indul, szóval hagyjuk. Számomra úgy tűnik, hogy túl nagy ára van a széles modulációs tartománynak.

 

Semmiképp nem akarok harmadik aristont sem. Tesómhoz is csak azért vettük meg, mert épp volt "jóárasítva", és azért, mert így egyikünk kazánja a másikhoz jó lesz donornak.

Amint az egyik elkezd hülyülni, gondolkodás nélkül dobom le, és megy fel valami más, akár egy viessmann, akár egy TT, de írhatnék bosch-t is. Nem vagyok rajongó, vagy márkafüggő.

Ez egy köcsög kazán. Működjön. Jól, stabilan. És ha lehet, ne egymillióért. Vennék én Wolfot is, vagy Unicalt, de az ára nagyon messze van az értékétől mindkettőnek.

 

Többek között ilyen megfontolásból ragaszkodtam ahhoz, hogy 80/125 Tricox legyen, ne pedig készülékkel együtt tanúsított rendszer, így adott esetben ott van a kéményseprő nyilatkozat,

legrosszabb esetben is csináltatok egy módosított gáztervet, és ennyi.

 

 

Így néz ki most a genus one árdiagrammja:

 

 

 

 

Aránytalanul megdrágult. Én 2019 márciusban vettem. Az volt mondjuk a reális ára, az a 280K huf. Most a 380-390 ezres átlagárral eszembe sem jutna ezt venni.

Vagy adjam is el, mert az én példányom még jól megy? :-D

 

 

Előzmény: Unicalfan (45937)