Unicalfan Creative Commons License 2022.12.10 0 0 45965

Amúgy az Unical kicsit Ariston is, meg Immergas is ha úgytetszik. Ajánlom megtekintésre mindegyik készülék paneljét :-D

 

Háát számomra tök más mindegyik.Lehet,hogy ugyanaz a cég gyártja,lehet ,hogy ugyanazok az alkatrészek (látszatra) ,DE a végeredmény minősége azon múlik,hogy a kazángyártó cég mit rendel meg.Mind minőség,tartósság és tervezett elavulás szempontjából.   

Ez pont olyan mint pl egy villanykörtéket gyártó cég Kínában. Odamegy pl egy kereskedő ,hogy szeretne villanykörtéket.És eléraknak 3 db-ot ami tök ugyanaz kinézetre,tök ugyanazon gyárból.És megkérdik tőle melyiket szeretné.Az első az 0.5$ a második az 1$ a harmadik az meg 2$. Gondolom nem kell ecsetelnem mi a különbség .A legolcsóbb élettartama pl 100óra a legdrágábbé meg 20000 (példáúl) (csak játék a számokkal)  Vagy még jobbat mondok: megkérdik a kereskedőt pontosan hány órát menjen el az a villanykörte ,és ha van ilyen igény akkor az lesz legyártva...Na pont ugyanez a panelok esetében is.

 

Én egyáltalán nem állítom,hogy az Unical panelja a legjobb és majd a legtartósabb,mert egyáltalán nem tudom,hogy mi a gyártói koncepció.

Bár az sokat elárul magáról.hogy milyen a gyártó hozzáállása a"problémás" alkatrészekhez...Az Unicalnál a mostani kazánok elődmodeljénél,fele ilyen vastag volt a hőcserélő anyagvastagsága (az égő környékén),ami -a hanyag tulaj(ok)- esetében akik nem takarítatták ki a tűzteret évente,és elkoszolódott a kazántest,na ott a hőtorlódás miatt könnyen megrepedt a kazántest az égő környékén.Érdekes mód ez azon kazánoknál soha nem fordult elő amik igazolhatóan átestek az éves karbantartáson/tisztításon.

Ennek ellenére válaszlépésként az Unical megduplázta az anyagvastagságot,hogy ez soha ne tudjon előfordulni ,még az elhanyagolt kazánoknál sem.

 

Amúgy az "e" széria paneljeivel rengeteg volt a probléma,hazánkban...kb mindegyik kazán előbb v utóbb panelhibás lett.A képviselet emiatt leállította a hazai eladást.A gyár szerint a M.O-n lévő nem megfelelő közműhálózat miatt soha nem lesz jó ezen kazánjuk M.O.-n

 

A Viessmannos videó felettéb "érdekes" ---azért az olcsósítás,elkurvulás látszik ám rendesen....persze mondjuk bele lehet magyarázni ,ha szeretnénk,hogy a jelenleg legtökéletesebb mátrix égőt,azért kell lecserélni a lukacsos lemezre ,hogy kisebb legyen a teljesítmény,csak nem érdemes .

Előzmény: attila0325 (45955)