attila0325 Creative Commons License 2022.12.10 0 0 45966

"Háát számomra tök más mindegyik.Lehet,hogy ugyanaz a cég gyártja,lehet ,hogy ugyanazok az alkatrészek (látszatra) ,DE a végeredmény minősége azon múlik,hogy a kazángyártó cég mit rendel meg.Mind minőség,tartósság és tervezett elavulás szempontjából.   

Ez pont olyan mint pl egy villanykörtéket gyártó cég Kínában. Odamegy pl egy kereskedő ,hogy szeretne villanykörtéket.És eléraknak 3 db-ot ami tök ugyanaz kinézetre,tök ugyanazon gyárból.És megkérdik tőle melyiket szeretné.Az első az 0.5$ a második az 1$ a harmadik az meg 2$. Gondolom nem kell ecsetelnem mi a különbség .A legolcsóbb élettartama pl 100óra a legdrágábbé meg 20000 (példáúl) (csak játék a számokkal)  Vagy még jobbat mondok: megkérdik a kereskedőt pontosan hány órát menjen el az a villanykörte ,és ha van ilyen igény akkor az lesz legyártva...Na pont ugyanez a panelok esetében is."

 

Pontosan értem, mire gondolsz, de a tömeggyártás, az sajna tömeggyártás. 1 fillérért már közösülne a felmenőivel az összes. Legyen az bármelyik. A profit, az profit.

Maga a felhasznált alkatrész önmagában lehet minőségi, de ez nem segít, ha esetleg nem megfelelően méretezik.

 

Csak egy példa, hogy szemléltessem. Általában a panelek azzal kezdenek, hogy a bejövő 230V-ot szűrik, egyenirányítják, pufferelik, majd ezt nagy frekin megszaggatva csinálnak különböző feszültségeket.

Ha a 230V-ot egyenirányítom, és pufferelem, akkor ugye ez 325V DC lesz. Betesszük a 350V-os kondenzátort, mert a névleges érték felett van ~10%-kal.

Amennyiben a bejövő 245V AC, már is 346V lesz a DC feszültségem a 350V-os kondiban...

Nagyon hamar el lehet jutni a "még épp kibírja" határához, és innentől elég lehet egy kisebb zavar a hálózaton. Nyilván van betéve varisztor is, ami ezeket a zavarokat megfoghatja, ezt tényleg csak példaként írom.

Ezen kívül elég lehet egy sima kontakthiba is ahhoz, hogy badarságokat csináljon, és jobb ötlet híján panelhibára ráfogják, aztán a csere vagy megoldja, vagy nem.

 

 

 

"A Viessmannos videó felettéb "érdekes" ---azért az olcsósítás,elkurvulás látszik ám rendesen....persze mondjuk bele lehet magyarázni ,ha szeretnénk,hogy a jelenleg legtökéletesebb mátrix égőt,azért kell lecserélni a lukacsos lemezre ,hogy kisebb legyen a teljesítmény,csak nem érdemes ."

 

 

Nem próbálom belemagyarázni, sőt! Csak tippeltem egyet és reméltem, hogy valaki erre tud értelmes magyarázattal szolgálni, hogy ezt (is) minek kellett "elrontani"?

Előzmény: Unicalfan (45965)