kitadimanta Creative Commons License 2022.12.13 0 0 216

"Az országunk népe nem volt bevándorló.

Árpádék az itteni őseurópai népesség 8-10 százalékát adják."

Nagy vonalakban igaz, de a százalékos arány kérdőjeles. Valószínűleg több hullámban érkezhettek területünkre magyar nyelvű törzsek mielőtt Árpádék megérkeztek. Ugyanakkor hunok is maradtak Atilla idejéből és Árpáddal is jöttek fszép számmal.

A fekete szűr viselése Erdélyben volt jellemző, ami a "fekete" hunok jelenlétére utal, a többi területen pedig a fehér szűr volt elterjedt, amit a "fehér" hunok viseltek. Ők jöttek Árpáddal, az előbbiek Atilla hunjainak maradékai.

Az őslakosság effajta felülrétegződése a nyelvünkben is kimutatható.

Egy másik topikban épp erről beszélgettünk, s úgy tűnik számos szavunk (gyökök) egyezést mutatnak a kínai megfelelőikkel, ami arra utal, hogy a hunok is bővítették mai szókincsünket. Továbbá a Kaukázus déli részéről is érkezhettek törzsek (szerintem ők voltak magyarok) akik az ottani népek nyelvével egyeztethető szavakat hozhatták magukkal.

 

"Nevünket ők adták, erdélyi területen nem hatalmaskodtak,"

Ez igaz.

 

"Minden európai nép nyelvének mélyén megvan a mi eredeti nyelvünk gyökérzete,"

Ez is igaz de nem általánosságban. Furcsamód a kínaival és a dévidékivel egyező szavaink nem, vagy elvétve lelhetők föl más európai nyelvben.

A finnugor nyelvrokonság felejtős... noha mindkét nyelvben (magyar, finn) vannak azonosítható szavaink Azonban ez messze áll a rokonságtól. Ezen az alapon minden nyelv lehetne a másik rokona.

Pl a latinban különösen, de más nyelvekben is kiterjedt k-r gyökrendszer van (nem akkora, mint a mienk, de elég bokros ahhoz, hogy felfigyeljünk rá.

Előzmény: ábmrus (213)