Mongoose Creative Commons License 2000.03.17 0 0 100
A Fiat Punto II 1999 Novemberében mutatták be. Tehát a te ismerősödnek nemhogy az első pár 100ezer darab utáni van de szerintem az első pár ezer darabból való.
Egyébként szerintem egy autó soha nem lehet tökéletes. Tudnék én is horrorisztikus történeteket mesélni Japán autókról is. Egyszerűen nem lehet semelyik autó tökéletes. És szerintem ezt nem is lehet elvárni maximálisan. Persze csak apró meghibásodásokra gondolok. Egy hátsó ajtó nyikorgás ahhoz tartozik. Egyébként szerintem az ismerősőd vigye el egy Fiat szervizba ahhol a lakatosok kb 5 perc alatt beállítják az ajtót és jól fog működni.

Tulajdonos kénti tapasztalataim:
Elősször az uj autómrol írok mert arról rövidebb:

Most van benne 950km-és Pont ma 21napos.
Eddig egy biztosíték ment tönkre benne. Más hibát nem produkált az autó. Igazábol nagyon meg vagyok vele elégedve. A Motor hihetetlenül halk (belülről, mert kivülröl még egy kicsit "nyers" a hangja). Az útfekvés egyszerűen brutális (gondolom a 15"-os felnik a gyári sportfutómű és a 185/55ös MichelinPilot gumik ebben erőssen közrejátszanak). Zörgés, nyikorgás, nincs. Összeszerelési hibával azért találkoztam: mégedig az én ajtójim és gépháztetőm sem illeszkedik úgy ahogy a "nagykönyvben van leírva" de ezt valamelyik nap kb 10 perc alatt beíllítják nekem.

Előtte volt egy Punto 1-em (közte Hondám is egy fél évig). 60-as változat 5 ajtóval.
Ujjonan vettem és kb 80ezer km-t tettem meg vele 4év alatt. Kb 90%-ban csak városban. Ezalatt csak egy kuplungszerkezet ment tönkre benne (47000km-nél). Ennek a cseréje 30000ft-omba került. Más meghibásodás nem volt az autóbval. Soha sehol nem hagyott cserben. Mindíg tökéletesen működött. Nem mondom azért azt, hogy nem lett volna mit csináltatni rajta amikor eldatam de nem volt fontos dolog csak "apróságok".
1690000ft-ért vettem az autót és 1450000ft-ért adtam el 4 évesen. Az értéktartásról ennyit. Lehet, hogy szerencsém volt de egyszersem hirdettem a kocsit. Kiírtam az ablakra, hogy eladó és 2 nap múlva megvették.
A fogyasztás 7-8L körül mozgott városban.
A véleményme, hogy a Punto 1 megbízható, szép, tágas, és nagyon olcsón fenntartható autó volt. Elég sok extrával. Ezért vettem ujra Punto-t. Akkor nem csalódtam és remélem, hogy most sem fogok. Van valami olyan ebben az uj autóban, hogy amikor beül az ember akkor minden bűnét megtudja bocsájtani. Ilyet soha nem fog érezni egy VW vagy Opel tulajdonos. Egyszerűen ezért szeretik az Alfások is annyira az autójukat. Ezt hívják úgy, hogy Cuore Sportivo...

Előzmény: Line (99)