CBNora Creative Commons License 2023.01.03 0 0 39966

Ez nehéz kérdés.

Ha ilyen kis mamlasz, ill. az idegenek ilyen pofátlanok, kint kell maradni mellette, míg eszik. Én is figyelem mindig a mieinket, míg esznek, mert a szomszédban van egy dagadt cirmos, aki ha arra jár, elmorogja a cicáinkat, aztán mindent fölzabál. A mieink félnek tőle. Este az utolsó etetésnél végig kint is maradok velük, megvárom, hogy mind a három jóllakjon, aztán kiürítem a tálakat. Máskor is rajtuk a szemem, és ahogy abbahagyják az evést, már hozom is be a maradékot.

Felügyelet nélkül soha ne legyen kint ennivaló! Fontos, hogy az idegenek ne jussanak kajához, mert az is csak kedvet csinál nekik, hogy ott lebzseljenek és kitúrják Hógolyót.

A házzal kapcsolatban nem tudok jobbat, mint elhajtani az öreg kandúrt.

Egyrészt bosszantó, hogy nem védi meg magát, másrészt jó, hogy nem verekszik, kisebb a sárülés és a fertőzések veszélye. Ha nem lenne ott a lakásban a két idős macskád, azt mondanám, hogy szoktasd bentre, de a két öreg nyugalma kell, hogy a legfontosabb legyen.

Ebből a szempontból nem várható javulás az ivartalanítástól, az a későbbi csavargást, verekedést akadályozza meg, de gondolom, ennél maflább se lesz.

Nemsokára tüzelnek a nőstények, addigra jó lenne, ha túl lenne rajta.

Előzmény: JamesAlan (39965)