gauchos75 Creative Commons License 2023.01.13 0 0 20853

A CVH-val nem saját tapasztalat, de két ismerősöm véleményére alapozom, akik többek között alváz- és üregvédelmet csináltattak ott és láttam is az autójukat utána saját szememmel is. Tény, hogy a lakatoláshoz nagyon magas szakmai tudással rendelkeznek, tapasztalat is van bőven, tehát elvileg nincs akadálya a nagyon jó minőségű munkának. Nagyon szépen dolgoznak, itthon bőven a felső kategóriát képviselik.

Ugyanakkor, az alvázvédelemet ők tényleg szó szerint értik. Magyarán egyes futómű-elemeket nem biztos, hogy alapból lekezelnek pl. a rugókat. Ezen lehetne vitatkozni, hogy mennyi értelme van ezeket védeni és mennyira hatásos, szerintük előbb-utóbb úgyis cserés lesz, ezért egy átlagos, nem veterán tucatautó esetén ezzel alapból nem is foglalkoznak. Tehát ha komplett alváz- és üregvédelmet akarsz (annak van igazán értelme szerintem), és őket bízod meg a melóval, akkor részletesen meg kell nekik mondani, hogy komplett munkát végezzenek. Egyébként Budapesten a legjobbnak mondott szaki: Üregúr. Róla van a legtöbb jó vélemény. Ő tényleg komplett mukát végez alapból (de lakatolással, homokfúvással, fényezéssel nem foglalkozik). A lökhárítókat is leveszi szó nélkül, alapértelmezetten óda is juttat anyagot, gyári Dinitrol technológiai utasítás alapján, a megfelelő helyekre fújja be a cuccot. Ugyanakkor, az átlagnál rozsdásabb autókat már kevésbé szereti elvállalni. Saját tapasztalat, bár lehet csak épp rossz napja volt, egy előzetes felmérésre vittem az autómat, és eléggé fanyalgott, mondván ő jobban szereti az új autókat, és alapvetően inkább állagmegóvásra szolgál a kezelés. Aztán így végül nem vittem hozzá (egyébként korrekt áron dolgozik, fél év a várólista nála...). Aztán lehet hiba volt, mert többnyire úgyis igencsak rozsdás autókat kap, de megcsinálja tisztességesen, a Facebookja alapján nem sok új(szerű) autó fordul meg nála... Garanciát ő is vállal a munkára, kb. 5 év a várható élettartama egy ilyen kezelésnek.

 

Én új vagy tényleg rozsdamentes autó esetén Üregúrhoz vinném. Ha rozsdásabb a verda (komolyabb meló, lakatolás is szükséges lehet) és hosszú távra tervezel vele, továbbá nem is sajnálod rá a pénzt, akkor CVH (bár náluk is elég hosszú várólista van). Korrektek, 1 év gari, ebben 2 ingyenes ellenőrzés is szerepel (félévente) és ha valami nem stimmel az elvégzett munkával, javítják, Üregúrhoz hasonlóan ők is fényképekkel alaposan dokumentálják az elvégzett munkát. Természetesen kiváló állapotú autó esetén is választhatod a CVH-t nyugodtan, azonban fontos, hogy előzetesen megfelelően beszéld meg velük, hogy pontosan milyen munkával bízod meg őket, hogy ne legyen később ebből vita. Ahogy az autószerelők túlnyomó többségénél, náluk se működik az, hogy odaviszed az autót teljesen laikusként, megcsinálják, fizetsz és mindkét fél elégedett lesz. Részletesen meg kell beszélni, hogy tényleg mit tartalmaz majd a munka.

 

Sajnos az alváz- üregvédelemmel foglalkozók túlnyomó többsége nem végez megfelelő munkát (hogy finoman fogalmazzak), bár nyilván vannak még rajtuk kívül is jó szakik itthon is, csak nehéz őket megtalálni.

Előzmény: Kissmrci (20848)