turbo2 Creative Commons License 2000.03.24 0 0 52
Köszönöm !
Amit itt írsz az korrekt.
Azért mondtam a bazi nagy motort mert ilyen méreteknél már szemmel látható lenne a méretváltozás és így talán érthetőbb az is amiről te szóltál.
Az adalékokról először szubjektíven.
Ha olyan szuper lenne mind akkor már régen nem is használnának olajat, de viccet félretéve bár a metabondról nincsenek tapasztaélataim.
Teflonalapú adalékokat én biztosan nem fogok használni. Próba: Öntsetek egy meleg fém palacsintasütöbe olajat (ét). Az olaj többé kevésbé szétfut és ha segítünk is neki akkor szép bevonatot képez és ott is marad.
Ugyanez teflonbevonaton: Talán sikerül szétteríteni majd tuti összeugrik megint egy helyre. Csakhogy a teflon nem a surlódást csökkenti hanem a felületi tapadást és nem akarok belegondolni, hogy kopik az a motor, csapágy akármi amiben itt ott cseppekben van az olaj.
Molibdén disulfid: Motorolajba csak aki nagyon szereti szívatni magát. Példa: Eladtam nem túl HIFI Citroen GSA-mat ami ugye léghűtéses és az olaj az egyetlen ami kellene neki szóval igénytelen állatfajta. Új tulaj öntött bele FIMOLT mert az csökkent mindent és egyébként is jó a reklám ( nem szólt előre ). Másnap telefon, hogy ég az olajnyomás lámpa. Jó,telefonon hibafeltárás: szelepfedél le olaj jön tehát nyomás van. Nyomásjelző csere. Tünet ua. Közben megszakítja nyomásmérő menetét. Fúró , eszterga betét ujra jó. Elő robbantott ábra merre olaj. szivattyú, szűrő....... Kérdés Öntött belevalamit ????? Igen. Akkor szűrő csere és most mivan. Nyomás van, minden jó. Akkor jó , olajcsere. Tehát eltömítette a szűrőt +1 olajcsere+1nyomásmérő+1kis esztergályos minka+sok idegeskedés+8000 Ft és a motor olyan mint régen.
Sebváltóba uaz: Nem vagyok meggyőzve ,hogy a szinkrongyűrűk is örülnek a csökkent surlódásnak mert nem biztos ,hogy fel tudják pörgetni a fogaskerekeket. Ha pedig nem akkor ugye recseg a váltó nő a kopás stb. Tehát legalábbis elgondolkodtató.
Diffibe, felezőbe én biztos beletennék viszont fimolt, de az elsőkerekes kocsiknél ugye a difi egyben van a váltóval.
Féltengelycsuklóba a zsírhoz szintén tennék.
Előzmény: Macimedve (50)