welcome_holm Creative Commons License 2023.02.11 0 0 17715

ALCATRAZ PARTIZAN: Letartóztatásban a visszaeső szerb focihuligán maffiózó

 

Letartóztatták a többszörös visszaeső Damjan Šobićot (39), a belgrádi Partizánhoz köthető Alcatraz (Alkatraz) “szurkolói csoport” vezetőjét. A hatóságok több mint 3 millió dinárt érő kábítószert és nagy mennyiségű pénzt találtak nála. Rajta kívül rács mögé került öccse, Miroslav (38), valamint egy bizonyos Marko „M.” (35).

 

Šobić viselt dolgairól vastag dossziéval rendelkezik a rendőrség. Először 2008-ban tartóztatták le, az OFK Beograd – Partizan meccsen történt garázdaság okozásának vétsége miatt. Akkor vizsgálatot indítottak  Šobić cimborája, Ljubomir Marković „Kića” kick-boxoló/maffiózó ellen is, akit 2019-ben a belgrádi Voždovac településen öltek meg egy alvilági leszámolásban a Belivuk-klán tagjai.

 

A belgrádi lapok szerint Šobić 2011 és 2012 között észak-koszovói szerb enklávékban rejtőzködött Ivan Perović focihuligán gyilkosainak társaságában.

 

Legutóbb két éve tartóztatták le ezt a jómadarat, a  házkutatás során fegyvereket és lőszert, valamint fáklyákat és pólókat találtak nála, amelyek az Alcatraz szurkolói csoport jelképeivel voltak ellátva.

 

 

https://delhir.info/2023/02/10/alcatraz-partizan-letartoztatasban-a-visszaeso-szerb-focihuligan-maffiozo/